Siirt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

18:04 11 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Siirt'te aralarında AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun da yer aldığı grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyuru yaptı.

AK Parti İl Başkan Çalapkulu, beraberindeki partililerle Siirt Adliye Sarayına gelerek, savcılığa suç duyurusu dilekçesi verdi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Çalapkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy alarak Türkiye Cumhuriyetinin doğrudan halkoyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Çalapkulu, şöyle konuştu:

"Düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarından, eleştiri ile hakaret arasındaki kalın çizgiden bihaber ve bulunduğu makama yakışmayan söz ve tutumları alışkanlık haline getiren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yasaların 'dur' demesi gerektiği kanaatiyle suç duyurusunda bulunuyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin 3. Kurultayında ve meclis grup toplantısında hukuka bağlılık sözü veren bir milletvekillinden beklenmeyecek derecede talihsiz sözler sarf etmiştir. Bu sözler sadece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı değil, bizler gibi kendisine oy veren milyonlarca kişiyi rahatsız ve rencide etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.