Siirt

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı

16:14 29 Nisan 2016
Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı

Siirt'te Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolaysıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenlendi.

Programda konuşan okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şükrü Ay, zaferin Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı'nın Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Zaferin Avrupa'yı tam manasıyla şoke ettiğini ifade eden Ay, şöyle konuştu:

"Bütün gazeteler, Osmanlı'nın zaferini yazmak zorunda kalırken, İngilizler için de, 'Çanakkale'den sonra en büyük hezimete uğradı' değerlendirmesini yaptılar. 1952 yılından günümüze unutturulan bu zafer, tekrar hakettiği değeri kazanmış ve kutlanmaya başlanmıştır."

Kut'ül Amare Zaferi ile ilgili şiirin okunmasının ardından zaferi anlatan görüntülerden oluşan film gösterimi gerçekleşti. Öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisiyle devam eden etkinlik, "Kut'ül Amare Zaferi" adlı fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Alican Erkiletlioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Müftüsü Faruk Arvas, okul müdürü Mahfuz İleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.