Siirt

Siirt'te 9 bin kişiye GBT sorgulaması

10:16 11 Mayıs 2016
Siirt'te 9 bin kişiye GBT sorgulaması

Bölgedeki terör olayları nedeniyle güvenlik tedbirlerini artıran Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 bin kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunu yaptı, haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 23 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğünce önleyici hizmetler kapsamında nisan ayında yürütülen çalışmalarda 9 bin kişinin GBT sorgusunun yapıldığı belirtildi. Haklarında arama ve yakalama kararı bulunan 23 şahsın yakalandığı ve 15'inin tutuklandığı bildirildi.

Kayıp olarak aranması bulunan 8 kişininse bulunarak ailelerine teslim edildiğine dikkat çekilen açıklamada, iş yerinden kasa hırsızlığı ve oto hırsızlığı suçlarına karışan, kamu kurumunda görev yaptıkları tespit edilen ve adli makamlara sevk edilen E.A. ve İ.E. isimli şahıslardan E.A'nın tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, araç ve yaya kontrollerindeyse, 238 gram esrar maddesi, 62 gram Hint keneviri, bir ruhsatsız tabanca ve fişekleri, 50 paket kaçak sigara ele geçirildiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.