Siirt

Köy korucularının "Birlik, beraberlik ve dayanışma" toplantısı

18:54 12 Mayıs 2016
Köy korucularının "Birlik, beraberlik ve dayanışma" toplantısı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, köy korucularının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Sizler çevreyi bilen kişiler olarak ödül sisteminden de mutlaka yararlanmalısınız." dedi.

Köy korucularının katıldığı "Birlik, beraberlik ve dayanışma" toplantısında, bu görevlilerin çalışmaları, özlük hakları ve sorunları ele alındı.

Vali Tutulmaz, korucuların terörle mücadeledeki önemine dikkati çekerek bu kişilerin gelecek kaygısı taşımaması gerektiğini söyledi.

Koruculuğun tarihçesine değinen Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunuz. Bunu yaptığınız sürece sorunlarınızı daha güçlü bir şekilde dile getirip çözüme kavuşturursunuz. Özlük haklarınızda iyileştirmeler yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Köy koruculuğu sistemiyle ilgili yasal düzenlemeler ile ilgili fikir birliği vardır. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sizler çevreyi bilen kişiler olarak ödül sisteminden de mutlaka yararlanmalısınız. Bu konuda çevrenizde araştırmalar yaparak gözlem ve duyumlarınızı güvenlik birimlerimize bildirin."

Anadolu Geçici Köy Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de köy korucuların büyük fedakarlıkla görev yaptığını ve birçok sorun ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, bunların çözüme kavuşturulabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Siirt'te terörle mücadele konusunda örnek çalışmalar sergilendiğini belirten Sözen, polis, asker ve korucular ile tüm kuruluşlar arasında büyük bir uyum olduğunu vurguladı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Sözen, dernek ve konfederasyona sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Vali Tutulmaz daha sonra Sözen'e Türkiye haritası işlemeli tiftik battaniye hediye etti.

Toplantıya, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Haldun Eren, Geçici Köy Korucuları Dernek Başkanları ile köy korucuları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.