Siirt

Siirt'te Halid Bin Velid Camisi ibadete açıldı

17:50 03 Haziran 2016
Siirt'te Halid Bin Velid Camisi ibadete açıldı

Eski AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören'in girişimleriyle Yeni Mahalle'de yaptırılan bin 500 kişilik cami ile taziye evi, kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.

Siirt'te vatandaşlar tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun motiflerle yaptırılan Halid Bin Velid Camisi ibadete açıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, cuma namazı ardından açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok geniş bir alan üzerinde inşa edilen mütevazi bir cami olduğunu belirterek, cami yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Camilerin toplumsal açıdan önemine değinen Tutulmaz, camilerde insanların inançlarını yerine getirmek için buluştuklarını, toplum olarak camilerin yaşatılması, sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle yapılan cami mimarisinin simgelerini taşıyan camide bin 500 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Ören de tarihi ve kültürel motiflerin barındırıldığı caminin vatandaşlar tarafından rahatça kullanılabilecek şekilde tasarlandığını belirtti.

Ören, şöyle konuştu:

"Caminin çalışmaları 2 yıldır devam ediyordu. Cami yapımı sırasında vatandaşların rahatlıkla tüm ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde tasarlandı. Örneğin engelli vatandaşlar için özel tuvalet ve lavabolar yapıldı. Kadınların alt giriş katta ibadetlerini yapabilecekleri yerler yapıldı. Aynı zamanda caminin avlusunda taziye evi yapıldı. Caminin kendi avlusunda çocukların oyun oynayabileceği çocuk parkı ve ailelerin oturabileceği kamelyalar kuruldu."

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.