Siirt

Siirt'te öğrencilere tercih için danışmanlık hizmeti verilecek

17:24 12 Temmuz 2016
Siirt'te öğrencilere tercih için danışmanlık hizmeti verilecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere girdikleri TEOG, YGS-LYS'nin ardından tercih yapacakları okullar için danışma hizmeti verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaptığı açıklamada, her geçen gün gelişen ve değişen dünyada toplumların ve kişilerin beklenti, istek ve ihtiyaçlarında değişim gösterdiğini belirtti.

Bu beklenti ve ihtiyaçları karşılamak için yeni okulların açıldığını ve yeni meslek alanlarının ortaya çıktığını ifade eden Suay, bu meslek alanlarında çalışacak donanımlı insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu işaret etti.

Müdürlüklerine bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin koordinasyonunda TEOG, YGS-LYS tercih danışma merkezleri açtıklarını dile getiren Suay, "Rehber öğretmenler tarafından, öğrencilerimizin daha bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak ve sağlıklı yönlendirmelerine katkıda bulunmak amacıyla 18 komisyondan oluşan tercih danışma merkezleri oluşturuldu. Tercih danışma merkezlerimiz, TEOG için 15-25 Temmuz, YGS-LYS için ise 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerimize ve ailelerine tercih danışma hizmet sunacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.