Siirt

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

16:31 19 Eylül 2016
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Siirt, Bingöl ve Mardin'de, 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Siirt'te Mehmet Akif Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Taşkın, geçmişine, vatanına ve kendisine sahip çıkan şuurlu nesillerin yetiştirilmesinin, ülkenin geleceği açısından önemini vurguladı.

İnsanoğlu için en önemli nimetin akıl olduğunu ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

"Bunu başkalarına kiralamamak, ruhunu başkalarının eline teslim etmemek, o zihni, aklı, beyni hür iradesiyle insanın en güzel şekilde kullanması hem kendisinin hem çevresinin hem ülkesinin geleceği adına en önemli meselelerden biridir. Ruhumuzu, aklımızı kimseye kiralamayacağız. Hür irademizle, milli şuurumuzla ülkemize, kendimize sahip çıkarak geleceği tekrar şekillendireceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay ise bugün 100 bine yakın öğrenciyle eğitim öğretime başladıklarını belirtti.

Dershanelerin kapanmasının ardından il genelinde 28 bin öğrenciye çeşitli kurslar verdiklerini dile getiren Suay, kursların sonucunda başarı oranının yüzde 30 arttığını bildirdi.

Hain darbe girişimi ve Türkiye üzerinde oynanan oyunların bertaraf edilmesinde eğitim öğretim çalışmalarının önemli katkısı bulunduğunu anlatan Suay, milli şuurla, darbe girişiminin önüne geçildiğini kaydetti.

Tören, okula yeni gelen öğrencilere çiçek verilmesiyle sona erdi.

Bu arada, sınıflarda öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" adlı kitapçıklar dağıtıldı.

- Bingöl

Bingöl'deki okullarda, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına da yer verilen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" konulu video gösterimi yapıldı.

İldeki okul girişleri, panoları ve açılan sergilerde, darbe girişimi sırasında AA foto muhabirleri tarafından çekilen ve ajansın "Dakika Dakika Darbe Girişimi" adlı kitapçığında yer alan fotoğraflara yer verildi.

Kentteki okulları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, öğrencilerle darbe girişimini anlatan videoyu izleyerek, onlara bu konuda basılan broşürleri dağıttı.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette AA muhabirine konuşan Engin, darbe girişimi gecesi yaşananların unutulmaması için MEB'in talimatıyla okullarda resim sergisi açıldığını söyledi.

Girişimi anlatan 29 fotoğrafın yer aldığı serginin bir hafta açık kalacağını belirten Engin, "Temel amacımız öğrencilerimizi 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylarla ilgili bilgilendirmek ve bunların unutulmamasını sağlamaktır. Hafta boyunca okullarda çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bakanlığımızca hazırlanan video öğrencilere izletilecek." ifadelerini kullandı.

Fotoğrafları inceleyen öğrencilerden Ahsen Tanrıverdi, daha önce darbenin ne anlama geldiğini bilmediğini, annesinin kendisini bu konuda bilgilendirmesiyle endişelenmeye başladığını kaydetti.

Ailesiyle demokrasi nöbetlerinde yer aldığını dile getiren Tanrıverdi, "Okula geldim ve bu fotoğrafları görünce o geceyi tekrar hatırladım. Çok korkunç bir geceydi, çok korkmuştum. Umarım bir daha böyle bir olayı yaşamayız." dedi.

- Mardin

Mardin'de Zinciriye İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, öğretmen ve öğrenciler şiirler okudu. Okula yeni başlayan öğrencilere de çiçekler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı konuşmada, ildeki bin 300 okulda, 13 bin öğretmen ve 225 bine yakın öğrencinin sorunsuz şekilde eğitim öğretime başladığını belirtti.

Yaz tatilinde 225 okulun onarıldığını anlatan Sarı, öğrencilerin sağlıklı ve daha güzel ortamda eğitim görmesi için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Darbe girişimiyle Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünü dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

"Bazı hainler, bu ülkeyi işgal etmeye, başkasına peşkeş çekmeye, bu milletin değer verdiği her yeri bombalamaya karar verdiler. Halkımız, tabiri caizse alçaklara göğsünü siper ederek, bu vatanı işgal ettirmedi. Biz onların emanetine sahip çıkacağız. Kahraman vatandaşlarımızın bize emanet ettiği 225 bin öğrencimizi en kıymetli varlığımız olarak kabul edip, onları elinden, dilinden zarar gelmeyen, vatanını, milletini seven, yani adam gibi adam olarak yetiştirme konusunda gece gündüz çalışacağız."

Törene, Vali Vekili Aziz Onur Aydın, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, öğrenci ve velileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.