Siirt

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun:

18:51 23 Şubat 2017
Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun:

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, "Siirt, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kars, Ardahan, Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis, o taraflara kadar tahmin ettiğimiz 23 ilde bir yatırım seferberliği başlatıldı." dedi.

Coşkun, Cazibe Merkezleri Programı toplantısına katılmak üzere Siirt'e geldi. Valiliği ziyaret eden Coşkun, Vali Vekili Bünyamin Kuş ile görüştükten sonra kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Valilik binası konferans salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Coşkun, projenin çok önemli fırsatları barındırdığını, yatırımcılara kredi kolaylığı ve demirbaş gibi önemli desteklemeler sağladığını söyledi.

İş adamlarını, yatırım için çok cazip bir kent olan Siirt’e yatırım yapmaya çağıran Coşkun, projeye bir kampanya fırsatı olarak bakılması gerektiğini ve bilhassa Siirtlilerin buna destek vermesi durumunda hem karlı bir kazanç elde edeceklerini hem de projenin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından sonra Cazibe Merkezleri Programı'nın ciddi destek gördüğünü ve heyecan yarattığını kaydeden Coşkun, şunları söyledi:

"Kapsamlı bir program hazırladık. Bununla ilgili yasal bir altyapı tamamlandı ve yaklaşık bir aydır da talepleri almaya başladık. Temel hedefimiz, özellikle gelişmiş illerimizle refah düzeyindeki seviyesini arzu ettiğimiz ölçüde zamanında tamamlayamamış illerimiz var, işte Siirt’te bunlardan birisi. Siirt, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kars, Ardahan, Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis, o taraflara kadar tahmin ettiğimiz 23 ilde bir yatırım seferberliği başlatıldı. Özellikle Siirt’te üretimi artırmak, istihdamı sağlamak ve Siirt’in geçmişindeki o ticaret hacmini artırıp ihracattaki payını, rekabetteki gücünü artırmaktır. Bunu yaparken de devlet ve özel sektör işbirliğiyle yapacağız. Ama ana hedef özel sektörün desteklenmesi olacak."

Toplantıya, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.