Siirt

Kas hastası gencin akülü araç sevinci

17:59 24 Şubat 2017
Kas hastası gencin akülü araç sevinci

Siirt'te halk arasında kas hastalığı olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası 19 yaşındaki İdris Kızılaslan uzun süredir istediği akülü aracına kavuştu.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Siirt Engelliler Platformu işbirliğiyle yürütülen "Engelleri Kaldıralım Projesi" kapsamında, İl Emniyet Müdürü Metin Tokyay'ın da desteğiyle 8 yaşından beri kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Kızılaslan'a akülü araç hediye edildi.

Kızılaslan'ın annesi Hasan Kızılaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuğu olduğunu belirterek, oğlu İdris'in haftada bir gün rehabilitasyon merkezinde eğitime gittiğini dile getirdi.

Emniyet Müdürü Mustafa ve eşi Emel Tokyay ile okulun Müdürü İdris Yolbaş'a desteklerinden dolayı teşekkür eden baba Kızılaslan şunları söyledi:

"Oğlum İdris 8 yaşında ilkokul ikinci sınıfa eğitimine devam ederken kas hastalığına yakalandı. Oğlumu İstanbul başta olmak üzere birçok yere götürdük ama maalesef hiçbir çare bulamadık. Bugüne kadar hiç akülü aracı olmadı ama şu anda çok istediği bir akülü araca kavuştu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Okul Müdürü İdris Yolbaş da engellilere yönelik 3 yıldır devam eden proje ile bugüne kadar çoğunluğu akülü araç olmak üzere 30'ün üzerinde engelliye ulaştıklarını belirtti.

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar ise eve hapsolmuş engellilerin dışarıya daha rahat bir şekilde çıkabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.