Siirt

Siirt’te Cahit Zarifoğlu'nu anma programı

17:50 24 Mart 2017
Siirt’te Cahit Zarifoğlu'nu anma programı

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Cahit Zarifoğlu’nun vefatının 30. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen toplantıda, bu kadar büyük bir katılımı görmekten mutlu olduğunu ifade ederek, programı düzenleyen öğrencilere teşekkür etti.

Siirt Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Topluluğu tarafından "Cahit Zarifoğlu'nu Anma ve Anlama" programı düzenlendi.

Kezer Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen programa şair ve yazar Zafer Acar ile İbrahim Yavuz Zarifoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Cahit Zarifoğlu'nun yaşadığı yılları Müslüman olmanın zor olduğu yıllar olarak anlatan Aktay, şöyle konuştu:

"Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu için 'gül yetiştiren adam' demiştir. Bir insan yetiştirmek özellikle ahlak üzerine yetiştirmek çok önemlidir. Yetiştirdikleri güller geleceğin neslidir. Bu nesil Mehmet Akif Ersoy'un da 'Asım’ın nesli' dediği nesildir. Ama o zamanlar Türkiye, Asım’ın neslini yetiştirebilmekten bile mahrum bırakılmış günler geçirmiş olsa da o mahrumiyet içerisinde bile sivil teşekküller bu nesilleri yetiştirmeye çalışmıştır. Bizler yedi güzel adamdan biri olan Cahit Zarifoğlu’nu okumaya anlamaya çalışırız. Ama asıl önemli olan onları okumanın yanı sıra onların açmış olduğu yolda her geçen gün daha da ilerlemektir."

Program, Zafer Acar ve İbrahim Yavuz Zarifoğlu'nun konuşmalarıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.