Siirt

Siirt'te asayiş uygulamaları

11:47 23 Mayıs 2017
Siirt'te asayiş uygulamaları

Siirt'te, çeşitli olaylara karıştığı ve çeşitli suçlardan adli aranması bulunan 57 kişiden 14'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte nisan ayında meydana gelen kasten öldürme, kasten yaralama, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, çocuğun cinsel istismarı, cinsel taciz, kumar oynanması için yer ve imkan temin etme gibi çeşitli asayiş olaylarından 22'sinin aydınlatıldığı bildirildi.

Çeşitli suçlardan adli aranması tespit edilen 57 kişiden 14'ünün tutuklandığı ifade edilen açıklamada, kayıp şahıs olarak aranan 15 kişinin bulunarak ailelerine teslim edildiği belirtildi.

Olaylarda kullanılan 2 tabanca, 4 şarjör, bir ruhsatsız pompalı silah ile değişik suç aletleri ele geçirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hırsızlık olaylarında ele geçirilen 120 bin lira ziynet eşyası, 2 cep telefonu, bir dizüstü bilgisayar ile çeşitli elektronik eşyalar sahiplerine teslim edildi. İlimizde mevcut huzur ve güven ortamının devamı için yapılan çalışmalarda, 10 bin 13 şahsın Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. 2 bin 687 araç ve 33 umuma açık iş yeri kontrol edildi. Yapılan kontrollerde, 51 gram esrar, 3 adet ecstasy hap ve 12 şeker tabir edilen uyuşturucu maddesi ile gümrük kaçağı sigaralar ele geçirildi. Aranması tespit edilen bir şahıs yakalanarak Siirt Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.