Siirt

Polis eşlerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı destek

14:47 23 Mayıs 2017
Polis eşlerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı destek

Siirt'te Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Şubesince üniversitede okuyan şehit ve gazi çocuklarına burs verilmesi amacıyla kermes düzenlendi.

Güres Caddesi'nde düzenlenen kermeste, polis eşlerince hazırlanan yöresel yiyecekler ve el işi ürünler yoğun ilgi gördü.

PEKAY Siirt Şube Başkanı Emel Tokyay, yaptığı açıklamada kermesin üniversite öğrencilerine yönelik olduğunu belirterek "Kermesimizin amacı üniversite okuyan şehit ve gazi çocuklarına karşılıksız burs vermek içindir. Daha önce böyle bir çalışmayı Ankara'da gerçekleştirdik. 81 ilden katılım oldu. Şimdi de daha çok çocuğa destek olmak için, daha çok çocuğumuzun okuması için böyle bir kermes yapıyoruz." dedi.

Kermeste satışa sunulan yiyecek, el işi ürün ve giysilerin polis eşlerince hazırlandığını ifade eden Tokyay, etkinliğin düzenlenmesinde esnafın da büyük desteğini gördüklerini aktardı.

PEKAY üyesi Esin Atalay, polis eşleri olarak düzenledikleri kermeste ürünleri kendilerinin hazırladığını dile getirerek kermesin 25 Mayıs'a kadar açık kalacağını kaydetti.

Kermese, Vali Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz, İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşat Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş ve eşi Meltem Kuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.