Siirt

Eruh'ta olağan meclis toplantısı

11:21 26 Mayıs 2017
Eruh'ta olağan meclis toplantısı

Eruh Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kaymakam Murtaza Dayanç başkanlığında, köy ve mahalle muhtarları, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dayanç, yörenin sosyo ekonomik yönden geri kalmışlığının yegane sebebinin yaşanan terör olayları olduğunu söyledi.

Bu durumu düzeltmek için hep birlikte daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Dayanç, arkasında halk desteği olan seçilmiş muhtarlardan bu konuda inisiyatif alarak liderlik örneği sergilemelerini beklediklerini dile getirdi.

Eruh'un köylerine yılda ortalama 4-5 milyon lira arasında yatırım yapıldığını kaydeden Dayanç, görevlendirme yapılan Eruh Belediyesinin hiç olmadığı kadar tempolu bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Kısa sürede ilçeyi köy görünümünden modern bir kent görünümüne kavuşturacaklarını ve bu anlamda ihtiyaç duyulan tüm eksikliklerin en seri şekilde fazlasıyla giderileceğini ifade eden Dayanç, "Tüm bu güzelliklerin kalıcı olması ve taçlanması bu bölgenin artık terörle anılmamasına bağlıdır. Burada da en büyük görev muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara düşüyor. İlçenin terörle anılan olumsuz imajının değişmesi için hep birlikte elimizi taşın altına koymalı ve çaba sarf etmeliyiz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.