Siirt

Siirt'te teröristlerin kullandığı 38 mağara bulundu

14:31 20 Haziran 2017
Siirt'te teröristlerin kullandığı 38 mağara bulundu

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda, örgüt mensuplarınca 3'ü kış üslenmesinde kullanılan 38 mağara bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Pervari ilçesinin Yazlıca Herekol Dağı'nda, "Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 Operasyonu"nun 8 gündür aralıksız sürdüğü bildirildi.

Örgüt mensuplarının kullandığı 38 mağaranın tespit edildiği belirtilen açıklamada, bu mağaralardan 3'ünün kış üslenmesinde kullanıldığının değerlendirildiği kaydedildi.

Mağaralarda emniyetli bir şekilde devam eden arama ve tarama faaliyetlerinde çok sayıda mühimmat ve malzemenin ele geçirildiği aktarılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Tespit edilen mağaralarda biksi makineli tüfek, 6 kalaşnikof piyade tüfeği, 750 biksi, 685 kalaşnikof mühimmatı, 15 el bombası, 345 büyük tüp, 48 küçük tüp, 10 el yapımı patlayıcı düzeneği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 35 kalaşnikof şarjörü, 18 varil mazot, 2 jeneratör, sabit merkez telsizi, 345 büyük pil, 4 hilti, 197 karton sigara, örgütsel içerikli doküman ve çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Açıklamada, ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemelerinin olay mahallinde imha edildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.