Siirt

Siirt'te "15 Temmuz" paneli

12:57 21 Temmuz 2017
Siirt'te "15 Temmuz" paneli

Siirt Müftülüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz Paneli" konulu panel düzenledi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Erdemci, FETÖ'nün İslam dinine karşı oluşturulmaya çalışılan batıl bir din olduğunu belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in insanları Allah ve resulüne davet ettiğini ve dolayısıyla temel kaynaklarının Allah ve resulü olduğunu dile getiren Erdemci, şunları söyledi:

"Peygamberler dışında hiç kimseye masumiyet verilmemiştir. Peygamberler bile zelle denilen hatalar işlemişlerdir. Fakat FETÖ ve ona hocalık isnat edenler genellikle onun söylediklerini bir ilahi emir gibi telakki etmişlerdir. Onun söylediklerini sorgulamak, ona itaatsizlik etmek bir defa zihinlerinden geçmemiştir. FETÖ Allah ve resulüne değil, daima kendilerine itaate davet etmişlerdir."

FETÖ'nün tevhidi bozmaya çalıştığını aktaran Erdemci, şöyle devam etti:

"Oysa Hazreti Adem'den Hazreti Muhammed'e kadar gelen bütün peygamberlerin üzerindeki temel mesaj tevhit inancıdır. Diyalog adı altında 'Muhammeden Resulullah'tan vazgeçebiliriz' dediler. Bir dönem en çok satan kitaplar arasına giren, Hazreti Peygamber'in siyeri diye ortaya atılan kitapta Hristiyanları küstürmemek için 'Muhammeden Resulullah demesek de olur' dediler. Bu olaylar çıkmadan önce biz bunu tespit ettiğimizde ve öğrencilerimize, arkadaşlarımıza bunların böyle bir şeyin içerisine girdiğini anlattık fakat o dönemde sesleri o kadar gür çıkıyordu ki bizim seslerimiz çok kısık kaldı."

Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Memduhoğlu da 15 Temmuz'daki hain gecede 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olduğunu ve her kesimden insanların darbe girişimine karşı çıkmak için orada olduğunu belirtti.

15 Temmuz İslam kardeşliğini ve Müslümanları yeniden harekete geçiren bir tarih olduğunu ifade eden Memduhoğlu, "O gece Çanakkale ruhu gelişti. 15 Temmuz kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin yeniden şahlanışa geçtiği bir tarihtir. 15 Temmuz 1-2 asırdır bütün İslam alemi işgal edilirken ses çıkaramayan mazlumlara karşı yeniden bir özgüvenin, cesaretin oluştuğu bir tarihtir." diye konuştu.

Panele, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.