Siirt

Siirt'teki FETÖ/PDY operasyonu

15:55 21 Temmuz 2017
Siirt'teki FETÖ/PDY operasyonu

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden birinin daha tutuklandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 38 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 7 Temmuz'da bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden daha önce emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 6'sının tutuklandığı, 11'inin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı anımsatılan açıklamada, emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlının daha adliyeye sevk edildiği, bunlardan birinin tutuklandığı, diğerlerinin serbest bırakıldığı aktarıldı.

Açıklamada, diğer 9 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Daha önce firari 7 şüpheliden birinin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Muş'ta tutuklu bulunduğunun tespit edildiği, 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.