Siirt

Siirt'e uçak seferlerini yeniden başlatma çabaları

16:40 21 Temmuz 2017
Siirt'e uçak seferlerini yeniden başlatma çabaları

Siirt Valisi Ali Fuat Atik başkanlığındaki heyet, kente uçak seferlerinin düzenlenmesi için Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, BoraJet Hava Yolları'nın uçuşlarını durdurması sonrasında tarifeli uçak seferlerinin yeniden başlatılması için İstanbul'a giden Siirt heyeti, THY Genel Müdür Vekili Levent Yılmaz'la bir araya geldi.

Vali Atik, burada yaptığı konuşmada, Siirt halkı olarak kente uçak seferlerinin yapılmasını istediklerini ve onların temsilcisi olarak geldiklerini belirterek, bu konuda kendilerine destek verilmesini istedi.

Hava seferlerinin olmamasının Siirt'i olumsuz yönde etkilediğini ve yatırımcılar üzerinde de olumsuz bir algı yarattığını belirten Atik, bu konuda ısrarcı olacaklarını ve il olarak bu konuda her türlü katkıyı yapacaklarını belirtti.

THY Genel Müdür Vekili Levent Yılmaz da şirket olarak Siirt'e seferlerin başlatılması için çalışma içerisinde olduklarını belirterek, olaya ticari olarak bakmadıklarını söyledi.

Yılmaz, araştırma çalışmalarının olumlu sonuçlanmasını umduklarını ve seferlerin başlatılması için uçak temin edilebileceklerini aktardı.

Açıklamada, heyette Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun yer aldığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.