Siirt

Siirt Valiliğinden gaziler onuruna yemek

14:29 20 Eylül 2017
Siirt Valiliğinden gaziler onuruna yemek

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, "Devlet olarak kararlı ve etkin şekilde güvenlik güçlerimizle terörle mücadele ediyoruz. Sizlere acı yaşatanlardan hesabını sormak için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Siirt Valiliğince Gaziler Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Siirt Polisevi'nde düzenlenen programa, Vali Atik ve eşi Fulya Atik ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, eşi Dilek Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Baro Başkanı Nizam Dilek, Vali yardımcıları Bünyamin Kuş, Aziz Onur Aydın, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

İl Müftü Vekili Mehmet Şirin Ayral'ın okuduğu duanın ardından konuşan Vali Atik, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile tüm şehitleri rahmet ve minnet ile andıklarını söyledi.

"Millet olarak bedelini ödediğimiz toprak parçasına vatan diyoruz. Bu bedel hepinizin bildiği gibi vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna döktüğümüz kanlardır. Ne mutlu ki, sizler bu ülkenin bağımsızlığı uğruna bedel ödediniz ve gazilik şerefine sahip oldunuz." diyen Atik, gazilik ve şehitliğin bu dünyada ve ahirette eşi benzeri olmayan bir şeref madalyası olduğunu vurguladı.

Atik, şöyle devam etti:

"Devlet olarak kararlı ve etkin şekilde güvenlik güçlerimizle terörle mücadele ediyoruz. Sizlere acı yaşatanlardan hesabını sormak için gece gündüz çalışıyoruz. Daha iki gün önce canımızı yakmak için haince bir toplantı halinde olan teröristlere güvenlik güçlerimiz dünyayı dar etti. Bizler bu toprakların sahibiyiz. Ülkemizde Türk, Kürt, Arap ayrımı yok. Kardeşiz, biriz ve beraberiz. Bu kardeşliğimiz ebediyete kadar devam edecek. Hepimiz bu ülkenin asli unsurlarıyız, aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere asla ve asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bedelini ödediğimiz kutlu vatan topraklarında oturuyoruz. Hepinizle gurur duyuyorum, iyi ki varsınız. Sizler bu ülkenin teminatısınız. Bizler de sizden aldığımız mirasa sahip çıkmak için mücadelemize devam edeceğiz."

Siirt Valisi Atik, daha sonra şehit yakınları ve gazilerle görüştü, sorunlarını dinledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.