Siirt

PKK'nın katlettiği 11 kişi törenle anıldı

16:32 17 Kasım 2017
PKK'nın katlettiği 11 kişi törenle anıldı

Siirt'in Bayraktepe köyünde 17 Kasım 1994'te terör örgütü PKK mensuplarınca kurşuna dizilen biri bebek, 2'si çocuk, 2'si kadın 11 kişinin hayatını kaybettiği katliam unutulmadı.

Bayraktepe Köyü Şehitliği'nde düzenlenen törende konuşan Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, şehitlerin varlığını bu ülkenin teminatı olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin, söz konusu bayrak ve vatan olması halinde her şeyi bir kenara bırakıp şehit olmaya hazır insanlarla dolu olduğuna işaret eden Kuş, "7'sinden 70'ine Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne kadar vatan, bayrak ve millet için her zaman şehit olmuş insanlarla karşı karşıya kalmışızdır. Bu kadar ulvi değerler için savaşan yeryüzünde başka bir millet olmasa gerek diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

23 yıl önce Bayraktepe köyünün şehitler verdiğini anımsatan Kuş, şunları kaydetti:

"Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var. Ülkemiz ciddi mücadeleler veriyor. Asil ve vatansever Türk insanı bu tür saldırılara hiçbir zaman geçit vermeyecektir. Allah'ın izni ve inayeti, sizin ve bizim gayretimizle Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği yerin çok üstünde bir noktaya sırf bu şehitlerin varlığı sebebiyle gelecektir. Ben buna yürekten inanıyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum."

Katliamda annesini kaybeden Bayraktepe köyünün muhtarı Abdurrezak Özbey, bölgede yaşayan vatandaşlar olarak katledilenleri unutmamak adına anlamlı bir tören gerçekleştirdiklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın karanlık yüzünü çok iyi bildiklerini anlatan Özbey, "Bu toprakların gerçek sahipleri olarak onların gece gibi karanlık yüzlerini çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Yunus Koç ve vatandaşların katıldığı tören, edilen dua ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.