Siirt

Vali Atik gazetecilerle buluştu

15:41 06 Aralık 2017
Vali Atik gazetecilerle buluştu

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, kentte çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vali Atik, polis evinde düzenlenen toplantıda, gazetecilerle sohbet etti.

Bir gazetecinin, İŞ-KUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kurumlarda geçici olarak istihdam edilen bazı kişilerin işe gitmediği iddiasına cevap veren Atik, "Bunlar hangi kurumda görevlendirilmiş ise o kurumun başındaki adam, işçi gelmiyorsa tutacak tutanağını, gereğini yapacak." dedi.

İşçi denetiminin çalıştığı kurumun yönetici durumundaki kişilerin sorumluluğunda olduğunu anımsatan Atik, işe devamsızlığını o kurum müdürünün beceriksizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Vali Atik, şunları kaydetti:

"Açık söyleyeyim. Böyle bir durum o kurum müdürünün beceriksizliği ve basiretsizliğidir, o kadar net. Bunu siyasetçiye bağlamak doğru değil. Adam işe gitmiyorsa tutarsın kulağından kapının önüne koyarsın. Bu kadar basit ve net. Kimse sana niye bu işlemi yaptın diye soramaz. Yani bir adam İŞ-KUR'dan işe girecek, hak etmediği bir parayı alacak ve buna siyasetçi sessiz kalacak, şu olacak, bu olacak. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum."

Siirt’te havaalanı çalışmalarında sonuna gelindiğini belirten Vali Atik, Siirt-Kurtalan karayoluna ise en kısa sürede kazma vurulacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.