Siirt

"Bataklık her neredeyse orada bataklığı kurutmak lazım"

16:59 17 Şubat 2018
"Bataklık her neredeyse orada bataklığı kurutmak lazım"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden kurtulmanın, terör örgütlerinin içeride ve dışarıda sivillere zarar vermesinin önüne geçilmesinin amaçlandığını belirterek, "Bataklık her neredeyse orada bataklığı kurutmak lazım. Yoksa bataklık sivrisinek ürettiği sürece biz sadece kapımızı gelen sivrisineği öldürmeye kalkarsak bunun sonu gelmez." dedi.

Kentteki temaslarını sürdüren Bakan Arslan, Siirt Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Arslan, Vali Ali Fuat Atik ile makamında bir süre görüştü.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arslan, Mehmetçik'in terör örgütleriyle olağanüstü bir mücadele verdiğini söyledi.

Bu mücadeleyi içeride de dışarıda da vermeye devam edeceklerini vurgulayan Arslan, "Sebebi terörden, terör örgütlerinden kurtulmak ve terör örgütlerinin ister içeride ister dışarıda sivil vatandaşa zarar vermesinin önüne geçmek. Bataklık her neredeyse orada bataklığı kurutmak lazım. Yoksa bataklık sivrisinek ürettiği sürece biz sadece kapımızı gelen sivrisineği öldürmeye kalkarsak bunun sonu gelmez." diye konuştu.

Gelecek nesillere daha iyi bir vatan bırakabilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarına dikkati çeken Arslan, bu toprakların ecdadın şehadet şerbetini içmesiyle kendilerine bırakıldığını aktardı.

- "Türk insanı bugüne kadar hiçbir zaman haksızlığın yanında olmadı"

Bakan Arslan, Türkiye'nin millet olma şuuruyla 15 Temmuz'daki darbe girişiminde meydana indiği gibi bugün de 7'den 70'e Mehmetçik ve haklı davalarının yanında olduğunu dile getirdi.

"Dünya bilmeli ki Türk insanı bugüne kadar hiçbir zaman haksızlığın yanında olmadı, hiçbir zaman haksızlığı savunmadı, hep hakkın, haklının yanında oldu. Bu haklılığı savunmak pahasına şehadet şerbeti içmesi gerekiyorsa bugünden sonra da içmeye devam eder. Ama bunu görmeyen, bunu görmek istemeyen birileri varsa da onları bu vesileyle Siirt'ten bir kere daha uyarmak isteriz." ifadesini kullanan Arslan, şöyle devam etti:

"Terör örgütünün isminin hiçbir önemi yok. Teröristin hangi terör örgütüne bağlı olduğunun hiçbir önemi yok. Terör örgütleri de terör de her yerde sivillere kast ediyor. Sivil insanların gözünün yaşına bakmadan çocuk, yaşlı, kadın bakmadan katlediyor ve insanların huzurunu kaçırıyor. O yüzden terör bu bölgede huzuru kaçırıp da başka yerde sanki farklı mı davranacak? Dünyanın neresinde olursa olsun, terörist teröristliğini gösteriyor, terör örgütü terör örgütlüğünü gösteriyor ve sivillere kast ediyor. Türkiye, Irak, Suriye, Paris, Londra, Madrid ve New York'ta da böyle değişen hiçbir şey yok. O yüzden istirhamımız dış güçler de farklı emelleri olanlar da terörden, teröristten sakın ha medet ummasınlar, onlarla yol yürümeye kalkmasınlar, onlarla yürünecek yolun sonu bataklıktır. Hiç kimse bataklığa batmasın, hiç kimse bataklığın ürettiği sivrisineklerden yani teröristlerden kaynaklı zarar görmesin istiyoruz."

Kurtalan'daki demiryolunun Siirt'e kadar uzatılmasıyla ilgili konuya da değinen Arslan, "Bu çerçevede Demiryolları Genel Müdürlüğümüz özellikle proje ihale bedellerini başlattı. Mali teklifler de alındı, bu ay içerisinde bitirip mart ayında inşallah sözleşmesini imzalayacağız. Siirt'e kadar demiryolunun getirilmesi de önemli onu da başlatmış olacağız." diye konuştu.

Ziyarette Vali Atik, Arslan'a Türk bayrağı işlemeli tiftik battaniyesi ile tablo takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.