Siirt

Şehit eşinin hatırasını evinin en güzel köşesinde yaşatıyor

11:13 02 Mart 2018
Şehit eşinin hatırasını evinin en güzel köşesinde yaşatıyor

FECRİ BARLIK - Siirt'in Pervari ilçesinde 6 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen uzman çavuş Kürşat Güneş'in eşi Hatice Güneş, eşinin hatıralarını evinin en güzel köşesinde yaşatıyor.

Güneş, Merkez Kooperatif Mahallesi'nde Türk bayraklarıyla donattığı evinin bir odasında Pervari'de 10 Kasım 2012'de operasyona giden askerleri taşıyan helikopterin kayalıklara çarpması sonucu 16 silah arkadaşıyla şehit düşen eşine ait fotoğraf, damatlık, üniforma, bot, bere, çanta ve diğer askeri malzemelerini sergiliyor.

Şehidin evlenmeden önce kullandığı yatak, kıyafet ve bazı özel eşyalarının bulunduğu, tavanı ay yıldızlı bayrak haline getirilen odada, aldığı başarı belgeleri ile düşen helikopteri temsilen de çok sayıda helikopter maketi yer alıyor.

- Göremediği kızına ismini vermiş

Hatice Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5,5 ay evli kaldıkları eşinin hatırlarını bir ömür boyu yaşatmaya kararlı olduğunu söyledi.

Eşi ile çok kısa fakat ömre bedel bir evlilik yaşadıklarını anlatan Güneş, şunları dile getirdi:

"Eşim şehit olduğunda ben 5 aylık hamileydim. Kızımızın olacağını öğrenince ona 'İrem' ismini vermek istediğini söylemişti. Hatta birlikte kızımız için beşik de almıştık. Fakat görmek nasip olmadı.Pervari kırsalındaki helikopter kazasında eşim şehit olduktan 3,5 ay sonra kızım dünyaya geldi. Onunla ilgili çok büyük hayalleri vardı ama maalesef kızımızın doğumunu göremedi."

- "Kızım babasını tanısın diye bu odayı donattım"

Güneş, eşinin şehit olmasının ardından başka bir eve taşındıklarını ve buranın en güzel köşesinde onun hatırasını yaşatmaya çalıştığını anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Eşimin bekarken kullandığı eşyaları ve evlendiğimiz süre zarfında aldığımız damatlığı, askeri üniforması ve diğer eşyalarını burada muhafaza ediyorum. Anısını yaşatayım, kızım babasını tanısın diye bunu yaptım. Eşim helikopter kazasında şehit olduğu için helikopter maketleriyle bu odayı donattım. Eşimle gurur duyuyorum. Ondan çok memnumdum, Allah ondan bin kere razı olsun."

Şehit eşinin hatırlarından birinin de kızı İrem olduğunu dile getiren Güneş, onu en iyi şartlarda yetiştirerek eşinin en büyük arzusunu yerine getireceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.