Siirt

Uluslararası Molla Halil Es Si'irdi Sempozyumu

11:44 07 Mayıs 2018
Uluslararası Molla Halil Es Si'irdi Sempozyumu

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesince düzenlenen Uluslararası Molla Halil Es Si’irdi Sempozyumu'na katılan 80 akademisyen ve bilim adamı Pervari ilçesini gezdi.

Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen ve 3 gün süren sempozyumun ardından Pervari ilçesine düzenlenen geziye katılan akademisyenler, Kaymakam Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Pervari Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu ile ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de Pervarili olduğunu anımsatarak, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyenle dünyanın en güzel beldelerinden biri olan Pervari'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu kadim topraklarda birçok zatın yetiştiğini kaydeden Sırma, Hizan’da doğan Molla Halil Es Si’irdi’nin hayatının büyük bir kısmını Siirt’te ilimle geçirdiğini belitti.

Prof. Sırma, şunları kaydetti:

"Siirt ilinde düzenlenen sempozyuma 6 bin kilometre uzaktan Fas’tan, İsveç’ten, Irak’tan Suriye’den ve daha birçok ülkeden gelen misafirlerimiz var. Dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden bir olan Pervari ilçemizi görmelerini istedik. Amacımız iller arasında kurulan gönül köprülerinin artık ülkeler arasında da kurulması ve güçlendirilmesini sağlamaktır."

Pervari Belediye Başkanı Özcan da dine ve bilime hizmet etmiş akademisyenlere ev sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.