Siirt

Radyo Pervari yayın hayatına başladı

16:12 18 Mayıs 2018
Radyo Pervari yayın hayatına başladı

Siirt'in Pervari ilçesinde kurulan radyo, yayın hayatına başladı.

Pervari Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen proje ile kurulumu tamamlanan Radyo Pervari'nin açılışı yapıldı.

Kaymakam Hakan Şeker, açılışta yaptığı konuşmada, projenin çok kapsamlı ve anlamı bir proje olduğunu, çocukların atölyelerde aldıkları eğitimin ardından yazdıklarının kitaplaştırıldığını söyledi.

Proje ile ilçenin güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla Radyo Pervari'yi kurduklarını ifade eden Şeker, "Radyomuz internet üzerinden yayın hayatına başlamıştır. Bu radyo ile Pervari’nin sesini tüm dünyaya duyurabileceğiz. Pervari bundan sonra bu güzellikleri ile anılacaktır. Bu projeye büyük bir emek harcandı, çaba sarf edildi. Değerli eğitimci arkadaşlarım gönüllü olarak zamanlarını bu işe ayırdılar. Burada Pervarili vatandaşlarımıza büyük bir görev düşüyor.

Herkesin bu radyoya, projeye sahip çıkması gerekiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte kafelerde halkın ortak kullanım alanlarında radyomuzun çalınmasını istiyoruz." dedi.

Proje ile aldıkları 5 bin 500 kitabı okullara dağıttıklarını ve 5 okulda kütüphane kurduklarını aktaran Şeker, en büyük hedeflerinin ise kitap okuyan çocukların yetişmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Şeker, konuşmanın ardından projede gönüllü olarak yer alan öğretmenlere başarı belgelerini verdi.

Yazar Yalvaç Ural da proje kapsamında bu küçük ilçeye gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Bugüne kadar birçok önemli çalışmada yer aldığını anımsatan Ura, şunları kaydetti:

"Fakat burada gayet ciddi başarılı bir çalışma gördüm ve mutlu oldum. Burada büyük bir organizasyonun küçüğü vardı. Yani amatörce değil tüm yönleriyle çok başarılı çok akılcı ve çok ileriye dönüktü. Bu proje ülkemden umudumu o kadar yükseltti ki yarınlarımızın çok aydınlık olduğunu düşündüm. Gördüğüm insanlarda bunu yakaladım."

Açılışa, Pervari Belediye Başkan Vekili Galip Eren, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.