Siirt

Siirt'te "Aile Hukuku ve Boşanmalar" semineri

18:36 18 Mayıs 2018
Siirt'te "Aile Hukuku ve Boşanmalar" semineri

Siirt Adliyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere, İstanbul Barosu avukatlarından Özgecan Sırma konuşmacı olarak katıldı.

Siirt ve İstanbul Barosu Başkanlığının işbirliği ile "Aile Hukuku ve Boşanmalar" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Sırma, Türk Medeni Kanununda yer alan aile hukuku, vesayet, soybağı, nişanlılık, evlilik ve boşanma süreçlerine ilişkin önemli bilgiler aktardı.

Türkiye'de adliyelerde, icra davalarından sonra en çok mesai boşanma davalarında harcandığını kaydeden Sırma, "Adliyelerde hali hazırda on binlerce boşanma davası görülüyor. Evliliklerde ilk beş ve on yıllık süreçte çiftler arasında maddi ve kişisel anlaşmazlıklardan doğan sebeplerden ayrılık kaçınılmaz oluyor. Tabi 5 ve 10 yıllık evliliklerin en büyük mağduru da küçük çocukları oluyor. Velayet anlaşmazlığı sürecinde en büyük yarayı çocuklar alıyor." diye konuştu.

Siirt Baro Başkanı Nizam Dilek, eğitimci ve katılımcılara teşekkür ederek, "Siirt Barosu olarak geçmişten beri süre gelen ve hukukçunun eğitimine verdiğimiz önemi ve değeri ortaya koyan farklı bir model olarak geçmişte de kesintisiz olarak uygulamaya çalıştığımız eğitim modellerinin günümüzdeki bir yansıması olarak bu eğitimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." İfadelerini kullandı.

Dilek, Siirt Barosu olarak avukatlara her türlü hukuki destek sağlamak amacıyla eğitim içerikli seminerler düzenlemeye davam edeceklerini sözlerine ekledi.

Seminerin sonunda, Dilek, konuşmacı Sırma'ya plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.