Siirt

Polis başmüffetişi tecrübelerini Siirtli gençlerle paylaştı

00:39 25 Mayıs 2018
Polis başmüffetişi tecrübelerini Siirtli gençlerle paylaştı

Polis Başmüffetişi Ahmet Sula, Siirtli gençlerle mesleki tecrübelerini paylaştı.

Polisliğin yanı sıra sanata da gönül veren Sula beraberinde eşi Şule Sula ile Siirt Belediyesince, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Siirtli gençlerle bir araya geldi.

Sula, gençlere, "Gençlik, Şuur ve Özgüven" konusunda yaşadığı tecrübeleri aktardı.

Etkinlik sonunda gazetecilere açıklama yapan Sula, hayatının büyük bölümünün polis olarak geçtiğini ancak aynı zamanda sanatın da her zaman hayatında olduğunu vurguladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı illeri gezerek programlar düzenlediğini ifade eden Sula, "Terörle mücadelede önemli görevler aldım ve hala da devam ediyorum. Ülkemizde bu alanda amansız bir mücadele veriliyor. Bölgemiz de bu konuda en çok mağdur olanlardan. Bizler de bu işin içinde en çok olanlardanız. Allah bana bunun haricinde bir de sanat lütfu bahşetmiş. Bu nimetin de zekatını vermek lazım." diye konuştu.

Sula, ilmin ve varlığın bir zekatının olduğuna işaret ederek, sanat ile en değerli varlık olan insanın kalbine dokunarak zekatını verdiğini belirtti.

"Terörle mücadele sadece silahla verilen bir mücadele değildir. Bu mücadele her alanda verilmelidir." diyen Sula, terörle mücadele verirken, bunu gençlerle de paylaştığını aktardı.

Sula, terörden en çok zarar gören, mağdur illerden birinin de Siirt olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gençlere kötü olayları unutturup, onları, bilime, sanata, ilme, insanlığa faydalı olabilecek büyük ufuklara yönlendirmek lazım. İnsanoğlunun iki sermayesi var. Niyeti ve gayreti. Benimki de bundan ibaret. O yüzden bu niyetle buradayız. Bir sanatçı ve savaşçıyım. Savaş denilince illa da insanların aklına kötü hadiseler, silah gelmesin. O bir mücadeledir. Nefisle verilen de bir savaştır. Varoluş, yaratılış hepsi bir mücadeledir. O yüzden ben insanlığa, kendi ülkeme faydalı olmak adına bir savaş veriyorum. Yarın belki bu olayları kitaplaştıracağız. Bir gencin geri bildiriminde, 'Ben uçurumun kenarındaydım ve siz geldiniz, dokundunuz dünyam değişti.' dedi. Herkes kalbine dokunacak bir şeyler bekliyor. Ben de onu yapmaya çalışıyorum."

Açıklaması sırasında Sula'nın yanına gelen 72 yaşındaki Saime Çardakçı, paylaşımlarından dolayı teşekkür ederek, "Bu yaşıma geldim böyle nasihatları ilk defa duydum." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.