Siirt

Siirt'te "Sokak Sağlıklaştırma" Projesi

15:44 21 Haziran 2018
Siirt'te "Sokak Sağlıklaştırma" Projesi

Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında Helvacılar Çarşısı ile Cumhuriyet ve Aydınlar caddelerinin yeninden düzenlenmesi için hazırlanan "Sokak Sağlıklaştırma" Projesinin protokolü imzalandı.

Siirt Belediyesinde düzenlenen törende, Helvacılar Çarşısı'nın kavuşacağı yeni görünüme ilişkin animasyon gösterimi yapıldı.

Proje ile çarşıda yenileme ve düzenleme çalışmaları ile park alanları da yapılacak.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, törende yaptığı konuşmada, projenin kentte ciddi bir değer katacağını söyledi.

Projeyle eski çarşıların canlanacağına inandığını anlatan Taşkın, "Başlangıçta sadece Helvacılar Çarşısı idi ama sonra Cumhuriyet ve Aydınlar caddelerini kapsama alanına aldık. Bu proje inşallah Aydınlar ve Cumhuriyet caddelerinin çehresini değiştirecektir. Projeyle amacımız, yerel ticaretin canlandırılması, fiziksel yıpranmanın giderilmesi, tarih ve kültür mirasının korunmasıdır." diye konuştu.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da ajansın dört ilde kültürel mirasın yaşatılması noktasında sanayi ve turizmi desteklediğini belirterek, Helvacılar Çarşısı'nın kültürel miras mantığıyla korunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Taşkın ve Altındağ tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.