Siirt

"PKK bebek katili olduğunu bir kez daha tescillemiştir"

11:30 03 Ağustos 2018
"PKK bebek katili olduğunu bir kez daha tescillemiştir"

FECRİ BARLIK - Terör örgütü PKK'nın son kurbanı olan 11 aylık Bedirhan Karakaya, Siirt'in Baykan ilçesindeki Derince köyünde 25 yıl önce katledilen 9 aylık Leyla bebek ve kefene sarılı bedeni kurşunlanmış fotoğrafıyla terör örgütünün kanlı saldırılarının simgesi olan 3 yaşındaki Serkan Erdem için duyulan acıyı tazeledi.

PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 gün önce yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirerek Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan'ı katletmesi tüm Türkiye'de yürekleri burktu.

Bu acının en derin yaşandığı yerlerden biri de Siirt'in Baykan ilçesinin Derince köyü oldu.

Derince köyünde 1993'te PKK'lı teröristlerin okul bahçesinde kurşuna dizdiği 13'ü çocuk 22 kişi arasında bulunan 9 aylık Leyla bebek ve kefene sarılı bedeni kurşunlanmış fotoğrafıyla terör örgütünün kanlı saldırılarının simgesi olan 3 yaşındaki Serkan Erdem'in katledilmesi yeniden hafızalarda canlandı.

Terörün acımasız yüzünü dünya kamuoyuna gösteren, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da "bebek katili" olarak hafızalara kazındığı katliamın acısını ilk günkü gibi hisseden Derince köyündeki vatandaşların acısı, Yüksekova'da Bedirhan bebek ve annesinin katledildiği saldırıyla yeniden tazelendi.

Minik Serkan ve Leyla bebeğin ardından katledilen Bedirhan, Derince'de terör örgütü PKK'ya duyulan nefreti körükledi.

- "Bebeklerin ismi Leyla olur Bedirhan olur ama katilleri aynı"

Katliamda 6 yakınını kaybeden Derince Köyü Muhtarı Metin Erdem, AA muhabirine, PKK'lı teröristlerin annesi, yengesi, ablası, kız kardeşi ve yeğenlerinin de bulunduğu 22 kişiyi katlettiğini söyledi.

Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan'ın şehit edildiği terör saldırısını nefretle kınadıklarını ifade eden Erdem, terör örgütü PKK'ya tepkisini şöyle dile getirdi:

"Bundan 25 yıl önce ağır makineli silahlarla köyümüze sızan teröristler, 9 aylık yeğenim Leyla'nın da aralarında bulunduğu 22 akrabamı katletti. Vatan sağ olsun. Bu katillere ne diyebiliriz ki? Bunların yaptığının Kürtlükle ne ilgisi var? Bunların Kürtlerle bir alakası yok. Bunlar bilsin ki bu Türk bayrağı Allah'ın izniyle asla inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek. Her zaman devletimizin yanındayız. Köyümüz aynı kararlılıkla teröre karşı mücadeleye devam ediyor."

Terör örgütünün şehit ettiği ilk bebeklerden birinin de 9 aylık yeğeni Leyla olduğunu hatırlatan Erdem, PKK'nın o günden beri "bebek katili" olarak anıldığını belirtti.

"25 yıl sonra da Yüksekova'da Bedirhan bebeğimizi annesiyle katlettiler. Allah belalarını versin. Bebeklerin ismi Leyla olur Bedirhan da olur Alev de olur Ali de olur ama katilleri aynıdır. Bedirhan ve annesinin acısını yüreğimizde taşıyoruz." diyen Erdem, devletin kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi hava ve karadan sürdürdüğünü, herkesin de PKK'ya gereken cevabı vermesi gerektiğini kaydetti.

- "PKK, 30 yılı aşkın süredir kanla besleniyor"

Bölgenin kanaat önderlerinden Cahid Türköz de terör örgütü PKK'nın 30 yılı aşkın süredir kanla beslendiğini anlattı.

Örgütün 25 yıl önce gerçekleştirdiği Derince katliamında hayatını kaybedenlerden birinin de 9 aylık Leyla bebek olduğuna dikkati çeken Türköz, "Derince katliamında olduğu gibi önceki gün de bir astsubayımızın eşi ve 11 aylık bebeği hain terör saldırısı sonucu katledildi. Derince katliamından beri 'bebek katili' olarak anılan terör örgütü, bebek katili olduğunu bir kez daha tescillemiştir." diye konuştu.

Devletin terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele sürdürdüğünü dile getiren Türköz, dış güçlerin maşası terör örgütü PKK'nın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.