Siirt

Teröre 6 şehit veren Ekmekçiler'in buruk bayramı

12:10 21 Ağustos 2018
Teröre 6 şehit veren Ekmekçiler'in buruk bayramı

FECRİ BARLIK - Siirt'te PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 6 şehit veren Ekmekçiler köyü, Kurban Bayramı'nı buruk geçiriyor.

Ormanardı köyü mevkisindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine 30 Mart'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan güvenlik korucularının yakınları, bayramda şehitlerin mezarını ziyaret ediyor.

Mezarlıkta şehitler için dua edip Kur'an-ı Kerim okuyan şehit yakınları, terörü lanetliyor.

Hain saldırının olduğu gün kahvaltıdan sonra ailesiyle helalleşerek göreve giden 9 çocuk babası şehit Mehmet Eren'in merkez Ekmekçiler köyünde yaşayan eşi ve çocukları, şehidin acısını yüreklerinde taşıdıklarını belirtti.

- "Çocuklarımla her günümüzü ağlayarak geçiriyoruz"

Şehidin eşi Ayten Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün olduğu gibi bu bayram günü de mezarlığı ziyaret ettiklerini söyledi.

Eşinin bu bayramda da yanlarında olmadığını ifade eden Eren, "Allah hakkımızı alsın. Bu bayramda da üzgünüz çünkü eşim yok yanımızda. Bu yüzden boynumuz bükük. Çocuklarım her gün babalarını soruyorlar ve ben de o nedenle her gün mezarlığa geliyorum. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Vatanımız sağ olsun." dedi.

Terör örgütünün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayan Eren, sağ oldukça terörü lanetlemeye devam edeceklerini belirtti.

Bayramı buruk geçirdiklerini dile getiren Eren, "Çocuklarımla her günümüzü ağlayarak geçiriyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Bizi yalnız bırakmıyorlar, sürekli gelip gidiyorlar, ziyaret ediyorlar." diye konuştu.

Şehit Mehmet Eren'in oğlu Metin Eren de bir bayramı daha babasız geçirdikleri için üzgün olduklarını aktardı.

"30 Mart'ta babamı kaybettim. Bayramı onsuz geçiriyoruz. Hepimizin boynu bükük. Söyleyecek pek bir şey yok. Bunu yapan terörü lanetliyoruz." ifadesini kullanan Eren, babasının kanının yerde kalmayacağını vurguladı.

Şehit Abdullah Yüztaş'ın kardeşi Erdal Yüztaş da hain saldırıda şehit verdikleri ağabeyi ve diğer yakınlarının bu bayramda yanlarında olmadığını belirtti.

Yüztaş, terörü lanetlediklerini dile getirerek, "Ağabeyim ve diğer yakınlarımız şehit oldu. Bütün şehitlerimize Allah rahmet etsin. Teröristleri lanetliyoruz. Bu bayramı ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, akrabalarımız olmadan geçiriyoruz. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Şehit Abdullah Yüztaş'ın oğlu Eyüp Yüztaş da bayramı buruk geçirdiğini belirterek, "Bu bayram da babamız yanımızda yok." diye konuştu.

Ormanardı köyü mevkisindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce 30 Mart'ta gerçekleştirilen saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt, Nevzat Gökçe ve Jandarma Uzman Onbaşı Emre Dut şehit düşmüş, 3 güvenlik korucusu ve 3 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.