Siirt

Siirt'te "masabaşı" tatbikatı

11:48 08 Kasım 2018
Siirt'te "masabaşı" tatbikatı

TAMP çalışmalarında belirlenen ana hedeflerden önceliğin hayat kurtarmak olduğunu belirten Akkoyun, şöyle konuştu:

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) 2018 yılı "masabaşı" tatbikatı yapıldı.

Siirt Belediyesi konferans salonunda, kentte meydana gelebilecek 7 şiddetindeki bir deprem sırasında nelerin yapılması gerektiği ve alınabilecek önlemler hakkında AFAD yöneticileriyle ilgili kamu kurumu ve kuruşlarının temsilcilerinin katılımıyla tatbikat yapıldı.

Tatbikata katılan kurum yöneticileri, depremde koordinasyonun daha etkin sağlanması amacıyla üzerlerine düşen görevleri anlattı.

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, yaptığı açıklamada, kentte 7 şiddetinde bir deprem meydana gelmesi halinde hazırlanan senaryo gereği, kamu kurum ve kuruşlarının yapması gereken konuları ele almak üzere toplandıklarını söyledi.

Masabaşı tatbikatının amacına değinen Akkoyun, "Bu tatbikatla afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlaması temel prensip olarak amaçlanmıştır." dedi.

"Kesintiye uğrayan yaşamı ve faaliyetleri en kısa sürede normale döndürmek, müdahale çalışmalarını hızlı ve planlı bir şekilde gerçekleştirmek, halk sağlığını korumak ve sürdürmek, mülkiyet, çevre ve kültürel mirası korumak, ekonomik ve sosyal kayıpları azaltmak, ikincil afetleri önlemek, ya da etkilerini azaltmak ve kaynakların etkin kullanımını sağlamak hedeflerimiz arasındadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.