12 Eylül mağdurlarının hikayesi film oluyor

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 1970 yılında 16 yaşındaki bir gencin filminde oynadıkları için 12 Eylül 1980 askeri yönetimi sırasında dayaktan geçirildiği iddia edilen köylülerin hikayesi film yapılıyor.

12 Eylül mağdurlarının hikayesi film oluyor
12 Eylül mağdurlarının hikayesi film oluyor
GİRİŞ 12.08.2013 14:00 GÜNCELLEME 12.08.2013 14:00

1970 yılında Erdemli İlçesi'ne bağlı Toroslar Köyü'nde komedi filmi çekmek isteyen 16 yaşındaki Zeynel Korkmaz'ın oğlu yönetmen Yasin Korkmaz, babasının çekmek istediği filmde oynadıkları için 12 Eylül Darbesi'nden sonra gözaltına alınıp, işkence gördüğü iddia edilen Erdemli İlçesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Yönetmen Korkmaz, film nedeniyle zor durumda kalan köylülerin hikayesini 'Netekim Karakolu' adlı filmle anlatmak istediğini bildirdi. Çekimlerine sonbaharda başlanacak olan komedi tarzındaki filmde köylüler de rol alacak. Yönetmenliğini Yasin Korkmaz'ın yapacağı filmin Sanat Yönetmenliğini Deniz Sandalcı, Görüntü Yönetmenliği'ni ise Kadir Baziki yapacak.

FİLMİN HİKAYESİ

1970 yılında Toroslar'ın eteklerinde yaşayan bir grup genç, amatör olarak sinema filmi çekmeye kalkışır. Başlarına gelen ilginç olaylardan nedeniyle film yarıda kalır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gençlerden birinin evinde çektikleri filme ait fotoğraflar, senaryo ve film makaraları bulunur. İddiaya göre, gözaltına alınan Toroslar Köyü sakinleri 'silahlı suç örgütü kurmaktan ve gerilla eğitimi almak'tan günlerce karakolda kalır ve sorgulanır. Gözaltında dayak da yiyen köylüler, bir suç örgütüne rastlanmayınca serbest bırakılır.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık