Sultan Kösen Hollywood yıldızı oluyor

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en uzun adamı olan 2 metre 51 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Kösen, film yıldızı oluyor.

Sultan Kösen Hollywood yıldızı oluyor
Sultan Kösen Hollywood yıldızı oluyor
GİRİŞ 26.04.2014 10:53 GÜNCELLEME 26.04.2014 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Amerikalıların dikkatini çekmeyi başaran Köse'ye Hollywood'dan teklif geldi. Amerikalı senarist Joshva Weigel ile eşi yapımcı Rebekah, Mardin'e gelerek Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan Sultan Kösen'e film teklifinde bulundu. Ünlü ressam İsmet Yedikardeş ve Türk Amerikan Kültür Diyalog Platformu Koordinatörü Murat Akbaş ile birlikte Dede köyüne gelen Weigel, Amerika'da çekilecek film için Kösen'e ön bilgi verdi.

Filmin yönetmenliğini, 2004 yılında 11 dalda Oscar ödülü kazanan Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmenlerinden Mark Ordeski'nin yapması planlanıyor. Filmin konusu Amerika'da bir sirkte geçiyor. Kendisine Hollywood'dan telkif geldiğine inanamadığını belirten Sultan Kösen, "Mardin'in küçük bir köyünden Hollywood'a gidip film çekmek benim için çok büyük bir fırsat ve şanstır." dedi.

Filmde dünya çapında ün kazanmış, ödüllü yönetmen Mark Ordeski ile çalışacaklarını vurgulayan Kösen, bütün dünyada herkesin seyredeceği bir film olacağı görüşünde. 

YORUMLAR 2
  • Mustafa Oguz 9 yıl önce Şikayet Et
    sam amca nin cocuklari. Bizim insanimiz olan sultan kösem´e film teklifinde bulunmus herkeste altin bulmus cocuklar gibi seviniyor.Filmin konusu nerede geciyor? bir sirk´te.Sultan kösem´e sirk´te calisan uzun ayakli palyaco rolü vererek adeta bizimle dalga gececekler.Ben olsam bu teklifi asla kabul etmezdim.neo conlar´lardan bize hayirmi gelir?
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Bakalım. İnşallah hayatına olumlu! katkıları olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"