17 Aralık operasyonu sinema filmi oluyor

Türkiye'nin 17 Aralık'tan beri şaşkınlık ve dehşetle izlediği devletin paralel yapı ile mücadelesi beyaz perdeye uyarlanıyor!

17 Aralık operasyonu sinema filmi oluyor
17 Aralık operasyonu sinema filmi oluyor
GİRİŞ 26.05.2014 08:00 GÜNCELLEME 26.05.2014 08:00

Tapeler, kasetler, yargı operasyonları, MİT tırlarına yapılan baskınlar... Aylardır konuşulan operasyon bu kez devasa bir bütçeyle sinema filmine dönüştürülüyor. Parantez Yapım, bu kez devlet ile devletin içine sızan çekirdek yapı arasında yaşanan büyük savaşı sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Filmin çekimleri için çok detaylı bir ön hazırlık süresi geçirildi. Film için adı sır gibi saklanan mekanlarda operasyonu birebir yansıtacak özel platolar inşaa edildi.

“17 Aralık- Paralel Devlet” ismi verilen filmde, paralel yapının kapıları ilk kez aralanıyor. Filme, aynı zamanda cemaatin içinde yıllarca bulunan Uğur Yalçınkaya rehberlik edecek.

Paralel yapı adı verilen camianın mütevelli heyetinde 90'lı yıllarda görev yapan Yalçınkaya, cemaate mensup kişilerin yaşantısına ışık tutacak çok özel bilgilere sahip biri...

HERKESİ ÇOK ŞAŞIRTACAK İSİMLER FİLMDE OYNAYACAK

Rol alacak sanatçıların özenle seçildiği filmde bugüne dek kamuoyuna açıklanmayan pek çok olayın da sır perdesini kaldırıyor. Uğur Yalçınkaya, herkesi çok şaşırtacak birkaç isme teklif götürmeye hazırlandıklarını söylüyor.

BU UĞURDA ÇOK BÜYÜK ZARARLAR GÖRECEĞİMİ BİLİYORUM

17 Aralık operasyonundan birkaç gün sonra ellerindeki tüm projeleri geri plana atarak filmi yapmaya karar verdiğini söyleyen Yalçınkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, iradesini ele geçirmeye çalışan bir yapıya karşı en meşru ve en haklı savaşını veriyor. Bu mücadelede devletimden yana tarafım. Devletsizliğin ne olduğunu Suriye'den biliyorum. Bu mücadeleyi bir sinema projesi haline dönüştürmeye karar verdiğimden beri kulağıma bazı tuhaf mesajlar fısıldanıyor. Ancak ben bu projeyi bedeli ne olursa olsun gerçekleştirmeye kararlıyım. Bu uğurda gerekirse canımı bile esirgemem” diyor.

Senarist, yönetmen ve oyuncuların isimlerini gelen baskı ve tehditlerden dolayı açıklamadıklarını belirten Yalçınkaya, filmin vizyon tarihini de aynı sebeple gizli tuttuklarını söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı