İki buçuk milyon insan bunlar için sinemaya koştu

Geçmiş yıllarda sınırlı bir izleyici kitlesine sahip olan bilim kurgu filmleri, bu yaza damga vurdu.

İki buçuk milyon insan bunlar için sinemaya koştu
İki buçuk milyon insan bunlar için sinemaya koştu
GİRİŞ 13.08.2014 08:37 GÜNCELLEME 13.08.2014 13:14

Beyazperdede en çok dram ve komedi ağırlıklı filmlerin tercih edilmesine rağmen, yaz başından beri birbiri ardına gösterime giren bilim kurgu filmlerini 2 buçuk milyona yakın kişi seyretti.
 

AA muhabirinin Box Office Türkiye verilerinden derlediği bilgilere göre, yerli filmlerin gişedeki ağırlığının yanı sıra teknolojinin bütün imkanlarının kullanıldığı dev bütçeli bilimkurgu yapımları da dikkatleri çekiyor.

En iyi açılış yapan Transformers filmi

Bu yılın en çok seyredilen filmler listesinde ilk sıraları yerli komedi filmleri alırken Transformers serisinin son filmi "Transformers Kayıp Çağ" ise listede 10'uncu sıraya yükseldi. Optimus Prime önderliğinde Autobotların dünyayı uzaydan gelen yeni tehditlere karşı korumak için yeni bir savaşa girmelerini konu alan filmi, 730 binden fazla kişi izledi.

Film, Türkiye'de vizyona girdiği ilk haftasonu 188 bini aşkın izleyiciye ulaşmasıyla en iyi Transformers filmi açılışına imza attı. "Transformers Kayıp Çağ", bu başarısıyla son 2 yıldır haziran ayında vizyona giren filmler içinde en iyi açılış rakamını da elde etti.

Serinin ilk filmi "Transformers"ı 2007 yılında 409 bin seyirci izlerken, 2009'daki Transformers: Yenilenlerin İntikamı'nı 347 bin, 2011'deki Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü'nü ise 646 bin kişi beyazperdede görmüştü.

İktidar peşindeki maymunlar, mutantlar, uzaylılar...

Geçen ay gösterime giren "Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti", 2011'de vizyona yansıyan Maymunlar Cehennemi Başlangıç filminin seyircisini neredeyse ikiye katladı.

Genetik olarak evrim geçirmiş, daha zeki ve daha güçlü bir maymunlar topluluğunun, dünyanın "kuralları koyan türü" olmak için insanlara karşı başlayan savaşı anlatan film, 545 bin civarında izleyiciye ulaştı.

Mutantlaşan insanların maceralarını anlatan X-Men serisinin son filmi "X Men : Geçmiş Günle Gelecek"i, yaklaşık 345 bin kişi seyretti. Kadrosunda Wolverine karakteriyle üne kavuşan Hugh Jackman, Hally Berry, Jennifer Lawrence gibi önemli oyuncuların yer aldığı filmde, mutantların soylarının tükenmesi sorununu zamana yolculuk ile çözmeye çalışmaları konu ediliyor.

Öte yandan 'bilim kurgu filmleri' dendiğinde akla gelen ilk isimlerden Tom Cruise'u, geçen yıl vizyona gelen "Oblivion" filmiyle 390 bin 380 kişi seyretmişti. Ünlü aktörü, haziran ayından beri gösterimde bulunan ve hiç bir askeri gücün yenemeyeceği uzaylı bir ırkın dünyaya saldırmasını konu alan "Yarının Sınırında" filmiyle ise 417 bin civarında sinemasever izledi.

Ay başından beri beyazperdede yer alan "Galaksi'nin Koruyucuları", 10 günde 175 binden fazla izleyiciye ulaştı. Malvel'in aynı adlı çizgi romanından uyarlanan film, 31. yüzyılda yaşayan kahramanlar grubunu anlatıyor.

Beyninin yüzde 100'ünü kullanan bir kadın

Vizyondaki yeni filmlerden "Lucy" ise yanlışlıkla içine çekildiği bir anlaşma sonucunda insan beyninin çok ötesinde bir kapasiteye sahip, acımasız bir savaşçıya dönüşen bir kadının hikayesini konu alıyor.

Scarlet Johansson'ın başrolde olduğu aksiyon ve gerilim türünü de barındıran filmde, Lucy beyninin yüzde 100'ünü kullanarak akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere kavuşuyor. Vizyondaki ilk haftasonunda 115 bin kişinin seyrettiği filmde, usta oyuncu Morgan Freeman da rol alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...