Gizli kuş cenneti belgesel oluyor

Eskişehir'in Sivrihisar'da yaklaşık 30 bin dönüm alanı kaplayan ve yaklaşık 240 kuş türüne ev sahipliği yapan Balıkdam belgesel oluyor.

Gizli kuş cenneti belgesel oluyor
Gizli kuş cenneti belgesel oluyor
GİRİŞ 13.08.2014 12:37 GÜNCELLEME 13.08.2014 12:37

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yaklaşık 30 bin dönüm alanı kaplayan ve yaklaşık 240 kuş türüne ev sahipliği yapan yaban hayatı geliştirme sahası Balıkdamı'nda çalışmalar yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Biyoloji Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Ünal Özelmas ve Araştırma Görevlisi Dr. Muharrem Karakaya, faaliyetlerini belgesele taşıyor.
 

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'ndan bölgenin yaban hayatını belgelemek için Özelmas, bir proje aldı. Mart ayından başlayıp haziran sonuna kadar Sivrihisar başta olmak üzere Balıkdamı'na uzanan yolda sulak alana komşu köylerin de tanıtıldığı yüzlerce kare film çekti.

Belgeselin yapım ve yönetmenliğini yapan Özelmas, belgeselle uzun yıllar ihmal edilmiş bölgenin yeniden canlandırılması ve ekoturizme kazandırılarak bölge sakinlerine de bir kazanç kapısı olmasını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Sivrihisar'ın, tanıtım anlamında gereken ilgiyi göremediğin savunan Özelmas, şöyle konuştu:

"Neden Balıkdamı'ndaki kuş çeşitliliğini görmek için bölgeye insanlar akın etmesin  Biz bu olgudan hareketle belgeseli hazırladık. Bölge sakinleriyle de röportajlar yaptık. Zaman zaman havadan ve sualtından da çekimler gerçekleştirdik.

Bu konuda ESOGÜ TV'nin imkanlarıyla görsel anlamda çok güzel görüntüler yakaladık. Amacımız elbirliğiyle bu bölgeyi turistik anlamda canlandırmak. Ayrıca yine devlet, kamu kuruluşları ve üniversitelerimizin işbirliğiyle her geçen gün azalan tür çeşitliliğini geri kazandıracak önlemleri almak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi