Üç Yol'a Saraybosna'da özel gösterim

20. Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde ‘Üç Yol’un özel gösterimi yapıldı.

Üç Yol'a Saraybosna'da özel gösterim
Üç Yol'a Saraybosna'da özel gösterim
GİRİŞ 20.08.2014 14:10 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:11

Balkon Film yapımcılığında, yönetmenliğini Faysal Soysal’ın üstlendiği  başrollerinde, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Kerepela, Alma Terzic ve Faketa Salihbegovic’in yer aldığı ‘Üç Yol’ filminin özel gösterimi filmin de geçtiği mekanlardan biri olan Saraybosna’da gerçekleşti.

16 Ağustos akşamı Saraybosna Film Festivali kapsamında yapılan filmin özel gösterimine katılan davetliler arasında Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve Barış Gücü Türk Ordusu Komutanı Alptekin Tartıcı, filmde hikayesinin anlatıldığı  Hatice Memetoviç ve  Srebrenitsa Anneleri bulunuyordu. Bosnalı seyircilerin  beğenisini  kazanan ‘Üç Yol’ filminin gösterimi sonrasında duygu dolu anlar yaşandı.  Filmde hikayesine yer verilen Hatice Mehmetoviç ile filmde Hatice karakterini canlandıran Faketa Salihbegoviç bir araya geldi.  Filmin galasına katılan yönetmen Faysal Soysal ve oyuncular Nik Xhelilaj, Turgay Aydın ve  Kristina Kerepela Bosnalı film severlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Önümüzdeki aylarda ‘Üç Yol’un Festival Yolculuğu

‘Üç Yol’un ulusal ve uluslararası festival yolculuğu önümüzdeki aylarda da devam edecek. Filmin gösterimleri sırasıyla  29 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde Amerika’da Woodstock Müzesi’nin düzenlediği  Film Festivali’nde, 1 Eylül’de Altın Aslan Köyceğiz Film Festivali’nde, 5 Eylül’de  Kazan Uluslararası İslam Coğrafyası Film Festivali’nde gerçekleşecek.  Ayrıca ‘Üç Yol’  Aralık ayında Avustralya’da  Asya'nın oskarı kabul edilen Asya Pasifik Ödülleri'nde, ‘Uluslararası Filmler’ kategorisinde yarışacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı