Hollywoodlu yapımcılar bu ülke için kolları sıvadı

Dünyaca ünlü Hollywoodlu yapımcılar, Makedonya'yı ''dünya markası'' yapmak için kolları sıvadı.

Hollywoodlu yapımcılar bu ülke için kolları sıvadı
Hollywoodlu yapımcılar bu ülke için kolları sıvadı
GİRİŞ 29.08.2014 17:45 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:45

Makedonya'yı dünyaya tanıtacak 15 kısa film çekmek üzere bu ülkeye gelen yapımcılar Thimoty Marlowe ve Percy Von Lipinski, ülkedeki güzelliklere hayran kaldı. Makedonya Tanıtma ve Turizm Ajansı'nın faaliyetleri kapsamında ülkeyen gelen ekip, kısa filmlerin çekimlerine başladı. Çekimleri tamamlandıktan sonra 2015 yılında beş farklı dilde yayınlanacak tanıtım filmleri, büyük televizyon kanalları ve sosyal paylaşım sitelerinde gösterilecek.

Gazeteci ve yapımcı Lipinski, başkent Üsküp'teki bir hotelde düzenledikleri basın toplantısında, Makedonya'ya dair planlarını anlattı. Lipinski, ''Küçük ülkeleri marka haline getirmek çok zor. Ancak bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Bunun formülü bizde. Ülkeler hakkında her zaman iyi ya da kötü haberler çıkar. Biz, Makedonya'ya dair henüz kötü bir haber duymadık'' diye konuştu. Üsküp şehir merkezini çok beğendiklerini anlatan Lipinski, şehir merkezindeki heykelleri ve nehri projelerinde kullanabileceklerini kaydetti.

Makedonya Tanıtma ve Turizm Ajansı Müdürü Aleksandar Cambazovski de hayata geçirdikleri projelerin, Makedonya'nın ünlü medya organlarında yer almasını sağlayacağını kaydetti. Marlowe ve Lipinski'ye, kameraman Tom Haber ve İsviçreli gazeteci Jackline Winzelberg de eşlik ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...