Felak ve Nas'ın gücünün sırrı bu filmde

Yapımcılığını Burak Memişoğlu’nun üstlendiği Azazil:Düğüm filmi ilk iki günde dikkatleri üzerine çekti.

GİRİŞ 31.08.2014 08:15 GÜNCELLEME 01.09.2014 15:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye geneli 182 salonda gösterime giren Azazil:Düğüm filmi;  metafizik ve bio-enerji uzmanı olan Salih Hoca (Salih Memişoğlu)’nın gerçek hayatta karşılaştığı ve “Felak ve Nas” sürelerinin gücüyle tedavisine vesile olduğu metafizik olaylarından esinlenerek beyazperdeye aktarıldı.

Sanat, siyaset ve basın camiasından oldukça yoğun bir katılımla, 27 Ağustos Çarşamba günü Niaşntaşı City’s Sinemasında Basın Özel gösterimi yapılan film yoğun bir reklam ve PR çalışmasıyla bu hafta vizyona girdi.

Azazil:Düğüm, metafizik ve korku filmlerinden keyif alan izleyicilerin yanısıra dini açıdan bu tür olayların nasıl çözümlendiğini bilmek isteyenlerin de mutlaka görmeleri gereken bir film.

“Azazil” secde etmeyi Kabul etmeyen ilk şeytan. Düğüm ise seri olması planlanan Azazil filmlerinin ilk hikayesi.

İnsanların birbirlerine yaptıkları büyülerin Kuran-ı Kerim’e gore daha çok belli objelere düğüm atılması şeklinde gerçekleştiğini belirten Memişoğlu, Ekibinden  filmin merkezini bu tarz büyülerden ve varlıklardan korunma yollarını göstermek üzerine oturtmalarını istemiş.

Film bir ilki gerçekleştirerek cin ve şeytan vakalarına bilim adamlarının bakış açılarını, doktor-hoca ikilemlerini ve birlikteliklerini de perdeye taşıyor.

Filmin konusuna gelince;

Sinem, anne ve babası vefat ettikten sonra ailesinden kalan evde teyzesi ve eniştesi ile yaşamaktadır. Üniversiteden sevgilisi Akın ile mutlu bir ilişkisi vardır. Bir gün Akın’la arabada giderlerken bir köpeğe çarparak ölümüne yol açarlar. O günden itibaren Sinem için kabus dolu anlar arka arkaya yaşanır.

Filmin durmayan temposu ve gerilimi seyirciyi müthiş bir korku seyri yaşatırken, metafizik ve paranormal olaylar üzerine başka bir bakış açısı getiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda genç ve yetenekli oyuncular Cansu Diktaş, Tolga Akman, Nurten İnan ve Zafer Altun’a Antalya Şehir Tiyatroları ustalarından Murat Ercanlı eşlik ediyor.

YORUMLAR 4
  • bir taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    İsim karışıklığı olmuş ya da dikkat çekiciliğinden dolayı ismi kullanmışlar.. Azazil secde etmeyinceye kadar verilen ismi. Azazil, azledilmiş demek. Azazil'in bağlı olduğu kavim isyanından dolayı helak olurken o Allah'a tam bir imanla bağlı olduğu için helak olmaktan azledilir, kurtulur ve Azazil adını alır. Ancak kibre düşüp secde etmeyerek o da isyankarlardan olur ve Azail'in adı İblis olur. Azazil şeytanın hayatında bir dönem kullandığı isim. İlk başta Azazil değildi. İmanlı olunca bu adı kazandı, imanı kaybedince bu adı kaybetmiş oldu. Ancak günümüzde pek bilinmeyen bir isim olduğundan dikkat çekici. Bu yüzden tercih edilmiş de olabilir.
    Cevapla
  • Turan Açıkgöz 9 yıl önce Şikayet Et
    Azazil. Azazil arapça bir kelime olup türkçe karşılığı iblis yani şeytan demektir. Yani bi yanlışlık yok...
    Cevapla
  • muhammed burak 9 yıl önce Şikayet Et
    yav kardeşim. Allah için bu tarz filimleri yapanları uyarrıyorum. Bu büyü mesleleri basit meseleler değil. insanların psikolojisini bozuyor. ve insanlara büyü öğretiyor. yapmayın bakın bunun zararı toplum bazında büyük oluyor...
    Cevapla
  • Sütçü İmam Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    çelişki. Azazil: secde etmeyi kabul etmeyen ilk şeytan. Biz iblis diye biliyorduk ama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi