Tüm zamanların en iyi Türk filmi seçildi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "En İyi 100 Türk Filmi" oylamasının sonuçlarını açıkladı.

Tüm zamanların en iyi Türk filmi seçildi
Tüm zamanların en iyi Türk filmi seçildi
GİRİŞ 01.09.2014 08:46 GÜNCELLEME 01.09.2014 08:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk sinemasının en iyi filmi Susuz Yaz oldu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen "En İyi 100 Türk Filmi" oylaması sonuçlarına göre, Metin Erksan'ın yönettiği ve Türkiye'ye uluslararası ilk ödülü getiren "Susuz Yaz" ilk sırada yer aldı.

Oylamanın, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Ömer Çelik, 100'den fazla üniversite ve sivil toplum kuruluşunca belirlenen 300 filmin ilk kez internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunulduğunu belirtti.

Metin Erksan'ın David E. Durston'la birlikte yönettikleri "Susuz Yaz" filminin başrollerini Ulvi Doğan, Hülya Koçyiğit ve Erol Taş üstlenmişti.

Çelik, oylamada toplamda 360 binden fazla tekil oy kullanıldığına işaret ederek, "Türk sineması tarihindeki en geniş katılımlı çalışmalardan biri yapılmış oldu. En çok oy alan ilk 10 film arasında, birinci sırada 22 bin 582 oyla Susuz Yaz, ikinci sırada 19 binin üzerinde oyla Hababam Sınıfı, üçüncü sırada 12 binin üzerinde oyla Babam ve Oğlum, dördüncü sırada yine 2 binden fazla oyla benim de favorim olan Eşkıya var" dedi.

"Canım Kardeşim", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Züğürt Ağa", "Yol", "Vizontele" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin listede ilk 10'a girmeyi başardığına dikkati çeken Çelik, nitelikli filmlerin oylamada yavaş ama istikrarlı şekilde yükseldiğini anlattı.

SEYİRCİMİZİN ZEVKLERİ VE TERCİHLERİ ULUSLARARASI STANDARTLARDA

Bakan Çelik, sinemaseverlerin beğenisini kazanmış yapımların yalnızca belli bir türe veya yıla ait olmadığını, bunun da seyircinin çok geniş bir yelpazede Türk sinemasını izlediğini gösterdiğini söyledi.

En büyük ilgi gören filmlerden "Yol" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin Cannes'te büyük başarılar elde ettiğini anımsatan Çelik, "Sinema seyircisinin ilk 10 film arasındaki beğenisiyle Cannes Film Festivali'nde alınan ödüller arasındaki uyum da Türk sinema seyircisinin zevkleri ve tercihlerinin uluslararası standartlarda olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK SİNEMASI DÜNYADA YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Çelik, Türk sinemasının 100. yılına yakışır bir yıl yaşandığını, Türk sinemasıyla işbirliği yapmak üzere Latin Amerika'dan Çin'e kadar geniş bir yelpazede Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapıldığını kaydetti.

İLK 10'A GİREN FİLMLER VE ALDIKLARI OY SAYISI İSE ŞÖYLE:

1 Susuz Yaz / 22.582 oy
2 Hababam Sınıfı / 19.890 oy
3 Babam ve Oğlum / 12.926 oy 
4 Eşkıya / 12.876 oy
5 Canım Kardeşim / 8.825 oy
6  Selvi Boylum Al Yazmalım / 7.684 oy
7 Züğürt Ağa / 6.478 oy
8 Yol /5.234 oy
9 Vizontele / 4.925 oy
10  Bir Zamanlar Anadolu'da / 4.915 oy

YORUMLAR 3
  • muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim listem. 1. Tosun Paşa, 2. Mavi boncuk, 3. Hasan Boğuldu. Listeye giremeyecek derecede olansa Reis Bey. Onu listelere koymak olmaz.
    Cevapla
  • kuzey güney 9 yıl önce Şikayet Et
    Susuz yaz ilk sırada. susuz yaz kötü bir film. ödül almasının tek nedeni Türkiye'de yasaklanmış olması.. gavurlar Türkiye'de yasaklanmış şeylere ödül vermeyi severler..
    Cevapla
  • Zebercet Kabuk 9 yıl önce Şikayet Et
    OYLAMAYA KATILANLARIN SİNEMADAN ANLAMADIĞININ KANITI. Listede "Tabutta Rövaşata" olmamasından belli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi