Genç sinemacılar iş başında

Tireli genç yönetmen, yeni kısa film projesi “Personel Harici Giremez”’in çekimlerini, arkadaşlarıyla birlikte Tire’de gerçekleştirdi.

Genç sinemacılar iş başında
Genç sinemacılar iş başında
GİRİŞ 15.09.2014 12:30 GÜNCELLEME 15.09.2014 12:32

Tamamıyla bir öğrenci projesi olan ve ekipte yer alan öğrencilerin harçlıklarıyla hayata geçirilen kısa filmin çekimleri Tire’de gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Ozan Sertdemir’in yaptığı filmin senaryosunu Ozan Sertdemir ile Mert Erez paylaşıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini, geçtiğimiz yıl Altın Koza Film Festivali finalisti olan Murat Beran Erdoğan üstlendi. Sanat Yönetmeni ise Zümrüt Çıtak oldu. ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmek üzere başlatılan kısa film, çeşitli yarışmalara katılacak.

ROBOTLAŞTIRILAN İŞÇİ

Yarışmalar için oldukça iddialı görünen film, 30 dakikada pizza yetiştirmeye çalışırken kaza yapan bir pizzacı kuryesinin  hikayesiyle başlayıp, içinde olmak zorunda olduğumuz iş hayatını anlatıyor. Koyulan kuralları, müşteri her zaman haklıdır kalıbını, robotlaştırılmaya çalışan işçi mantığını eleştiriyor.

“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIK”

Lise yıllarından bu yana Tire’de çektikleri birçok kısa film ile çeşitli yarışmalara katılan yönetmen Ozan Sertdemir, projeyle ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Projeyi anlatan Sertdemir, “Artık üniversiteyi bitiriyoruz. Daha iyi daha güzel bir şey yapmak istedik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Film için Tire Pizza Pizza’yı, Yavuzcan Özkan’ın tasarımlarıyla tamamen hayal ürünü olan başka bir markayla değiştirdik. Kostümler bastırıp, kutular yaptırdık."dedi.

Bu kısa film projelerinin, ileride Tire’de yapmak istedikleri büyük projelerin habercisi olduğunu dile getiren Sertdemir, “Sonuçta bu topraklarda doğduk, büyüdük.  Buranın atmosferiyle beslendik. Sanatımızı da burada gerçekleştirmek isteriz. Bir hayal kurduk, o hayale inandık. Buna başka insanlar da inandı. Film için Tire’de toplandılar. Elimizden geleni yaptık, kıt imkanlarla çalıştık. Herkesin büyük emeği geçti. Tüm ekibimizi kutlar, tek tek teşekkür ederiz.  Emeklerimizin karşılığını umarız alacağız.” Şeklinde konuştu.

Filmde oyuncu olarak görev alan isimler, Hande Okuroğlu, Cansu Pekcan, Talha Kösten, Semih Berkay Dillice, Melih Madan, Özkan Bahçeli, Gizem Cansu Doğan ve Beyzanur Bodovoğlu da sanatlarıyla göz doldurdular.

 

KAYNAK: YERELGÜÇ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor