Sivas filminin başrol oyuncusuna büyük ilgi

Venedik Film Festivali'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülü alan, Sivas filminin başrol oyuncusu Doğan İzci, okulunda ilgi odağı oldu.

Sivas filminin başrol oyuncusuna büyük ilgi
Sivas filminin başrol oyuncusuna büyük ilgi
GİRİŞ 15.09.2014 16:22 GÜNCELLEME 15.09.2014 16:22

Venedik Film Festivali'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülü alan, Sivas filminin başrol oyuncusu Doğan İzci, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde arkadaşlarının ve öğretmenlerinin odağı oldu.
 

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Şehit Şaban Karadoğan Ortaokulu'nda eğitim gören 11 yaşındaki İzci, okula babası Nedim İzci ile geldi. Arkadaşlarıyla sohbet eden 6. sınıf öğrencisi İzci'ye öğrenciler ve öğretmenler ilgi gösterdi. Bazı öğrenciler, İzci ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okulda arkadaşlarıyla hasret gideren İzci'yi, okul müdürü Gökhan Ökde başarısından dolayı tebrik etti.

İzci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketinde kendisine yakın ilgi gösterilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Venedik'te ödülü tüm Türkiye adına aldığını belirten İzci, "Ödül almak güzel bir duygu ama ben bu ödülü kendime almadım, Türkiye için aldım ve Türkiye'ye hediye ediyorum. Eğitimimi sürdürüp, iyi bir oyuncu olmak istiyorum" dedi.

Sınıf öğretmeni Erdal Ehlil de "Doğan İzci öğrencimiz derslerinde başarılı, sosyal, aktif bir öğrenci. Aynı başarısını filmde de göstermiş. Aldığı ödül de bunu gösteriyor. Yerköy'de çalışan bir öğretmen olarak kendisiyle gurur duyuyorum, sevindik" diye konuştu.

İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin "Sivas" filmi, "jüri özel ödülü" almış, filmin başrol oyuncusu Doğan İzci de festivali takip eden uluslararası sinema yazarlarının belirlediği "Premio Bisato D'oro"da en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!