Bakan Çelik'ten Kelebeğin Rüyası tebriği

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 15. Moondance Uluslararası Film Festivali"nde Kelebeğin Rüyası'yla ödül alan Rahman Altın'ı tebrik etti.

GİRİŞ 29.09.2014 15:50 GÜNCELLEME 29.09.2014 15:51

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, sosyal medyadaki hesabından attığı tweette, Altın'ı kutladı.
 

Türk sinemasının, 100. yılında, gerek müzikleriyle gerek filmleriyle uluslararası arenada önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Bakan Çelik, Altın'ın, festivalde aldığı ödüle dikkat çekti.

Çelik, şunları kaydetti:

GRAMMY İÇİN GÜÇLÜ BİR ADAY

"57. Grammy ödülleri için de 4 ayrı dalda aday adayları arasında güçlü bir yeri olan Rahman Altın'ın Amerika'da aldığı bu ödül, Kelebeğin Rüyası film müziklerine Grammy yolunda da çok büyük destek sağlamış oldu.

Ayrıca Rahman Altın, Kelebeğin Rüyası filmine bestelediği müzikler ile 15. Milano Uluslararası Film Festivalinde (İtalya) en iyi film müziği, 13. World Soundtrack Academy'de de (Belçika) 'halkın seçimi' ödüllerine layık görüldü.

ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİYORUZ

Amerika'nın Cannes'ı olarak gösterilen festivalde, 'Kelebeğin Rüyası' en iyi aktör (Mert Fırat) ve en iyi film dallarında da ödül aldı. Sinemamızın 100. yılında hem filmlerimizle hem de müziklerimizle uluslararası arenada önemli başarılar elde ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi