Savaştan kaçan çocuklar için sinema

Ülkelerinde çatışmalardan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt çocuklar için sinema kuruldu.

Savaştan kaçan çocuklar için sinema
Savaştan kaçan çocuklar için sinema
GİRİŞ 20.10.2014 12:46 GÜNCELLEME 20.10.2014 12:46

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak, çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli Kürt ailelerin çocukları için Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) işbirliğinde kurulan sinemada, çeşitli film gösterimleri yapılıyor.

Çocuklara psikolojik destek amacıyla geçici barınma merkezi olarak kullanılan eski Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki (YİBO) bir salona kurulan sinema sistemi sayesinde, çocuklar sabah saat 09.00 ile 16.00 arasında çizgi film ve Kürtçe filmler izleyerek, hem vakit geçiriyorlar hem de ülkelerinde yaşanan savaşı unutmaya çalışıyorlar.

Çocukların çoğunluğu daha önce film izlememiş ŞURKAV görevlisi Yaşar Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal zamanda köy köy gezerek çocuklara filmler izlettirdiklerini söyledi. Kobani'deki çatışmaların ardından bunu Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara yönelik gerçekleştirmeye başladıklarını anlatan Dağ, bu kapsamda Suriyeli Kürt ailelerin barındığı YİBO'da sinema sistemi kurduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı