Komşuda Türk filmleri rüzgarı

Yunanistan'ın tarihi iki salonunda yapılacak gösterimler, Türk ve Yunanlı sinemacılarının kucaklaşmalarına sahne olacak.

Komşuda Türk filmleri rüzgarı
Komşuda Türk filmleri rüzgarı
GİRİŞ 21.10.2014 16:10 GÜNCELLEME 21.10.2014 16:10

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğunda, Atina Büyükelçiliği, Atina-Pire Başkonsolosluğu ve Dünya Kitle İletişim ve Araştırma Vakfı işbirliğinde, 23-29 Ekim 2014 tarihleri arasında Atina’da “Türk Filmleri Haftası” düzenlenecek.

Türk Sinemasının 100. Yılında, Yeni Türkiye Sinemasının ödüllü örneklerinin yanısıra Türk Sinemasının başyapıtları arasına girmiş klasik filmlerinin de gösterileceği etkinlik süresince, filmlerin oyuncu ve yönetmenleri de seyircilerle buluşacak.

Yunanistan Film Arşivi ve Film Müzesi Tainiothiki’nin tarihi iki salonunda yapılacak gösterimler, Türk ve Yunanlı sinemacılarının kucaklaşmalarına sahne olacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen hafta boyunca, dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş, Gözümün Nûru, Ben O Değilim, Küf, Kosmos, Dedemin İnsanları, Yozgat Blues, Daire, Kelebeğin Rüyası, Sürgün filmlerinin yanısıra Gelin, Anayurt Oteli, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol, Masumiyet gibi Türkiye Sineması’nın klasikleşmiş başyapıtları da Yunanistanlı sinemaseverlerle buluşacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...