Türk sineması İspanya'da onur konuğu

Türk sineması, 59. İspanya Uluslararası Seminci Valladolid Film Festivali'nin "onur konuğu" oldu.

Türk sineması İspanya'da onur konuğu
Türk sineması İspanya'da onur konuğu
GİRİŞ 24.10.2014 16:23 GÜNCELLEME 24.10.2014 16:24

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bir asrı geride bırakmaya hazırlanan Türk sinemasının örnekleri yurt dışındaki festivallere katılmaya devam ediyor.

Cannes'dan Venedik'e, Busan'dan Saraybosna'ya dünya sinema sektörü tarafından kabul görmüş festivallere konuk olan Türkiye, son olarak 18 Ekim'de başlayan 59. İspanya Uluslararası Seminci Valladolid Film Festivali'ne katıldı.

Festival'de "onur konuğu" unvanıyla misafir edilen Türkiye, açılış töreninde, Kültür ve Turizm Bakanlığından üst düzey yetkililerle çok sayıda sanatçı tarafından temsil edildi.

Açıklamada, İspanya'nın en önemli iki film festivalinden biri olan Valladolid Film Festivali'nin açılış töreninde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları topluluğunun üç dans performansı sunduğu belirtildi.

Açılışta ayrıca Bakanlık tarafından sinema sektörünün önde gelen yapımcı ve oyuncularının katıldığı bir kokteyl düzenlendi. Davetlilere Türk sinemasının 100. yılı anısına yaptırılan özel armağanlar sunuldu.

BaBa ZuLa da verdiği konserle Valladolid'deki sanatseverlere Türk ezgileriyle seslenirken, gün dolayısıyla Türk sinemasına özel bir dergi de çıkarıldı.

Ana yarışma bölümünde gösterilen filmler

Yarın sona erecek Festival'in ana yarışma bölümünde Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" filmi, "Punto de Encuentro" bölümünde Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun "Gözümün Nuru", Nazlı Eda Noyan ve Dağhan Celayir'in "Bir Fincan Türk Kahvesi" adlı kısa filminin gösterimi yapıldı. Yönetmen Cem Kaya'nın "Remake, Remix, Rip Off" adlı belgeseli ise festivalin "Tarih Zamanı" adlı belgeseller bölümünde izleyiciyle buluştu.

Festivalde gösterimi yapılan diğer 18 film ise şöyle:

Uğur Yücel "Yazı Tura", Muharrem Gülmez-Sırrı Süreyya Önder "Beynelmilel", Zeki Demirkubuz "Kader", Özer Kızıltan "Takva", Seyfi Teoman "Tatil Kitabı", Özgür Doğan-Orhan Eskiköy "İki Dil Bir Bavul", Özcan Alper "Sonbahar", Pelin Esmer "11'e 10 Kala", Mahmut Fazıl Coşkun "Uzak İhtimal", Seren Yüce "Çoğunluk", Ahmet Boyacıoğlu "Siyah Beyaz", Ömer Faruk Sorak "Aşk Tesadüfleri Sever", Emin Alper "Tepenin Ardı", Onur Ünlü "Sen Aydınlatırsın Geceyi", Atalay Taşdiken "Meryem", Yılmaz Erdoğan "Kelebeğin Rüyası", Tayfun Pirselimoğlu "Ben O Değilim", Reha Erdem "Jin".

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…