Oflu Hocanın Şifresi filminin galası yapıldı

Yönetmenliğini Adem Kılıç'ın üstlendiği Oflu Hocanın yaşadığı komik olayları anlatan sinema filmi “Oflu Hocanın Şifresi”nin galası yapıldı.

GİRİŞ 29.10.2014 19:03 GÜNCELLEME 29.10.2014 19:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Filmde Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın, Başak Daşman, Yılmaz Vural, Buket Dereoğlu, Özlem Savaş, Deha Beşyıldız ve Ahmet Kural da rol alırken, film gişe rekorları kırmak için iddialı bir kadroya ve senaryoya sahip.

31 Ekim'de vizyona girecek olan Oflu Hocanın Şifresi filminin galası İstanbul Beylikdüzü Torium'da muhteşem bir programla gerçekleşti. Galaya filmin oyuncuları Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın, Başak Daşman, Yılmaz Vural, Buket Dereoğlu, Özlem Savaş ve Karadenizli siyasiler, sanatçılar, spor camiasından birçok tanıdık sima katıldı.

Horon ve Kolbastı gösterileri ile başlayan galada Karadenizli sanatçı Sinan Yılmaz sahneye çıkarak katılan misafirleri şarkıları ile coşturdu. Uzun horon halkalarının oluşturulduğu gala alanında sinema severler oyunculardan imza almak için sıraya girdi. İmza töreni ardından film gösterimine geçildi. Filmi ilk kez izleyen bir çok misafirin film sonunda mutlu olduğu görüldü.

Filmde Oflu Hocanın başından geçen komik olaylar konu ediliyor. Oflu Hoca her gün yerel kanalda, akıl hocalığı yaparken, tahammül sınırlarını zorlayan abuk sorulara yanıt veriyor. Yöredeki her dişi için artık bir tehlike unsuru haline gelmiş babasını mümkün mertebe zaptetmeye çalışmakta ve bir deli mıknatısına dönmüş hayatında envai çeşit abuk olay yaşamaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Hoca’nın hayatını daha da değiştirecek ve onu pek de istemediği, komik bir rekabetin ortasına düşürecektir. O artık bir başkan adayıdır. Olaylar ve komedi bundan sonra başlayacaktır. 31 Ekim’de gösterime girecek olan filmin önceki Sümela’nın Şifresi ve Moskava’nın Şifresi filmlerinin gişe rakamlarını geride bırakması bekleniyor.

Filmde konuk oyuncu olarak rol alan ünlü teknik adam Yılmaz Vural’a galaya katılanlar yoğun ilgi gösterdi. İkinci kez bir sinema filminde rol aldığını ifade eden Yılmaz Vural, çok keyifli ve espri dolu bir film olduğunu söyleyerek, “Filmde Karadeniz usulü espri anlayışı var. Ben keyif aldım, umarım herkes alır. Güldük hatta gülerken terledik. Film Karadeniz kadar coşkulu, onun kadar duygularını dışa vuran, onun kadar art niyetli, espri dolu, yaşamla gördüğün doğal olarak ti geçen bir anlayış olan film oldu.

Gala çıkışında konuşan filmin yönetmeni Adem Kılıç, salonda kahkahanın hiç dinmediğini belirterek, “Herkes çok eğlendi bu çok hoşuma gitti. Ben bile yüzlerce kez izlediğim halde bir çok sahnesinde güldüm. Katılan herkes oyuncuları çok doğal buldu beğendi. Filmin çok sıcak eğlenceli müziklerinin ve efektlerinin çok güzel olduğunu söylediler.  Bizimde amacımız insanların beğenecekleri eğlenecekleri film yapmaktı. İnşallah filmin şansı açık olur. İnşallah filmle beraber her yeri ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bu geleneği Türkiye’de ben başlattım. Filmi İstanbul dışına taşıyan biriyim. İki gala yaptım. Bunun dışında Türkiye’nin bir çok iline sinema severlerle imzaya buluşmaya gittim. Yeni projeler için 8 Kasım’dan sonra düşüncelerim var. O tarihte bununla ilgili bir açıklama yapabilirim. Bugün galaya katılan bütün herkese ve basın mensuplarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sinema filmi 31 Ekim’de tüm Türkiye’de 8 Kasım’da ise Azerbaycan ve Avrupa’da gösterime girecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Muhammet YAĞIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    İslamda bir hoca ve din adamı imam sınıfı yoktur her aile çocuklarını dini bilgi ve beceri konusunda yetiştirmek zorundadır. Bu gün türkiyede tıpkı kilise gibi bir diyanet kurumu ve onların personeli olan imam sınıfı vardır. oysa vakit girdiğinde bir müslüman ezanı okumak bir müslümanda cemaate imam olmakla mükelleftir. bir müslüman öldüğünde başka bir müslüman kardeşi onun islam olduğuna şahadet eder ise onu yıkayıp kefenleyip defin edecek kadar bilgiye vakıf olmalıdır. oysa öncesi ve sonrası ile bu işi bir sınıfa yaptırmaya alışmış kendisini bu bilgiden muaf tutan bir insan yapısı ortaya çıkmıştır. sonrada bu tarz filimler yapılınca hocayla alay ediliyor. diye bir grup insanda ortaya çıkıyor oysa bakmalıkı bu ülkede ramazan geldiğinde camilerde 15 gün orucu bozan nedir diye anlatılır tv lerde hocalara garip sorular gelir cehaletin bini bir para olduğu yerde tabiki sistemin genelini hicveden filmlerde olacaktır. herşeye manevi bir anlam yükleyip dokunulmaz hale getirirseniz kurandan ve dinden çıkarsınız Kuranı kerimde onlarca yerde akıl sahiplerine hitap eder acaba hiç mi okuyup görmezsiniz
    Cevapla
  • dinî ve itikadî konuların şaka ve eğlence 9 yıl önce Şikayet Et
    çünkü bu ayetin tefsiri şöyle:Abdullah b.Ömer diyor ki: "Tebük savaşında bir adam bulunduğu bir mecliste şöyle demiştir: "Bizim şu kurralar (hocalar) kadar boğazına daha düş¬kün, dili daha fazla yalan söyleyen, düşmanın karşısına çıkmaktan daha fazla korkan kimse görmedik." Bunun üzerine o mecliste bulunan bir kişi "Yalan söy¬lüyorsun. Sen münafıksın. Ben bunu mutlaka Resulullaha haber vereceğim." de¬miştir. Bu haber Resulullaha ulaşmış ve hakkınd âyet nazil olmuştur. Abdullah diyor ki: "Ben bu adamın, Resulullahın devesinin terkisine sarıldığını, ayakları¬nın taşlara çarptığını gördüm. O şöyle diyordu: "Ey Allanın Resulü, biz lafa dal¬mıştık, eğleniyorduk." Resulullah da diyordu ki "Siz Allah ile ve Peygameriyle mi alay ediyordunuz Artık özür beyan etmeyin. Çünkü iman ettikten sonra kâfir oldunuz."
    Cevapla
  • dinî ve itikadî konuların şaka ve eğlence 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, öncelikle ‘her aile çocuklarını dini bilgi ve beceri konusunda yetiştirmek zorundadır’ derken haklısınız fakat islamda insanlara islamı anlatacak, müslümanlara lider olacak vasıfta insanlar vardır, olmalıdır bunlar bazen hoca, bazen imam vs olarak adlandırılır. Peygamberimiz de bazen islamı anlatmak için bazı sahabileri görevlendirip farklı beldelere göndermiştir, sonrasında halifeler dönemindede olmuştur. Şuan Türkiyedeki Diyanet kurumunu eleştirebiliriz, sistemi hicveden filimlerde yapabiliriz fakat benim soylemek istediğim bunu din üzerinden yapmayalım. Çünkü bu Allah korusun bizim imanımıza mâl olabilir.
    Cevapla
  • dinî ve itikadî konuların şaka ve eğlence 9 yıl önce Şikayet Et
    Tevbe Suresi 65. âyet, müminlere yönelik olarak da dinî ve itikadî konuların şaka ve eğlence konusu edilemeyeceği hususunda ciddi bir uyarı ihtiva etmektedir. (Tevbe Suresi 65. AYET) ‘Ey Allah'ın Resulü, biz sadece oynuyor ve eğleniyorduk" dediler. Sanki bu meseleler oyun ve eğlence konusu yapılabilecek basit meselelerdir... Halbuki ele aldıkları bu meseleler, çok büyük ve önemli meselelerdir. Bunların, inanç sisteminin temeliyle; sağlam ve köklü ilişkileri vardır. Yüce Allah, onlar hakkında şu ayetleri indirdi. "De ki; Siz Allah ile, Allah'ın ayetleri ile ve peygamberi ile mi alay ediyordunuz?"
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    onun kadar art niyetli mi?
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    bende aynı yere takıldım. ne demek istedi bu adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi