Film bitti uçaklar kaderine terkedildi

Çanakkale Savaşları’nı anlatan ve Çanakkale’de çekilen “Son Mektup” filmi için yapılan uçaklar kaderine terkedildi.

Film bitti uçaklar kaderine terkedildi
Film bitti uçaklar kaderine terkedildi
GİRİŞ 25.11.2014 11:39 GÜNCELLEME 25.11.2014 11:39

Çanakkale Savaşları’nı anlatan ve Çanakkale’de çekilen “Son Mektup” filmi için yapılan uçaklar kaderine terkedildi. Büyük emeklerle aslına uygun yapılan uçaklar, şimdi kanatlarındaki bezler yırtılmış, göstergeleri sökülmüş halde.

27 Şubat 2015'te vizyona girecek olan filmin en önemli sahneleri arasında havacılıkla ilgili olanlar yer alıyor. Havacılık çekimleri, savaşların en kanlı günlerinin yaşandığı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda bulunan Alçıtepe köyü yakınlarında yapıldı. Burada hazırlanan pistte o dönemin uçuş kulesinden bakım çadırlarına, hattâ gece uçakları tespit edecek ışıldaklara kadar bütün ayrıtılar hazırlandı. O dönemde kullanılan uçaklar olmadığı için dört uçak, gerçek planlara sadık kalınarak hazırlandı. Albatros tipi uçaklar, görünümlerinden boyutlarına kadar gerçek planlar kullanılarak imal edildi. Hem özel stüdyolarda hem de Alçıtepe’deki çekimlerde kullanıldı. Hava Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem’i oynayan Tansel Öngel, sahibi olduğu Piper Cub ile uçtu.

Hazırlanan meydan, inşa edilen hastane ve dekor, üç uçakla birlikte çekimler bittikten sonra Çanakkale Valiliği’ne bırakıldı. Valilik de ilgilenmeyince alan, uçaklarla beraber kaderine terkedildi. Uçaklar, köydeki çocuklara oyuncak oldu. Gerek çocuklar gerekse hava şartları sebebiyle zarar gördüler. Kanatlarındaki bezler yırtıldı, pilot kabinindeki malzemeler kırıldı. Alınan bilgiye göre uçakların, tespit edilecek bir yerde sergilenmesi planlanıyor.

Yönetmenliğini Özhan Eren’in yaptığı filmde Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Nermin Hüseynova, Barbara Sotelsek ve kalabalık bir oyuncu kadrosu rol aldı. Öngel’in canlandırdığı Pilot Yüzbaşı Ekrem ile Cavadzade’nin oynadığı Nihal Hemşire’nin hikâyesinin anlatıldığı film, 27 Şubat’ta vizyona girecek.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!