2015 Altın Küre Ödülü adayları açıklandı

ABD'de bugün açıklanan "Altın Küre ödüllerinin bu yıl ki adayları arasında İngiliz yıldızlar öne çıktı.

2015 Altın Küre Ödülü adayları açıklandı
2015 Altın Küre Ödülü adayları açıklandı
GİRİŞ 11.12.2014 19:20 GÜNCELLEME 11.12.2014 19:20

72'ncisi düzenlenecek sinema ve televizyon dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan Altın Küre ödülleri aday listesi açıklandı.

2015 Altın Küre Ödülü adayları arasında İngiliz yıldızlar Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne ve Felicity Jone öne çıkarken, Birdman filmi, en iyi aktör (Michael Keaton), en iyi yardımcı kadın oyuncu (Emma Stone), en iyi yönetmen (Alejandro Gonzalez Inarritu) ve en iyi görüntü, müzikal, komedi olmak üzere 7 dalda aday gösterildi.

72. Altın Küre Ödülleri Tina Fey ve Amy Poehler sunuculuğunda, 11 Ocak'ta Beverly Hills'te düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Katagorilere göre açıklanan aday listesi:

En İyi Film (Drama): Boyhood, Foxcatcher, The Imitation Game, Selma, The Theory of Everything.

En İyi Film (Müzikal ve Komedi): Birdman, The Grand Budapest Hotel, Into the Woods, Pride, St. Vincent.

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Steve Carell, Foxcatcher; Benedict Cumberbatch, The Imitation Game; Jake Gyllenhaal, Nightcrawler; David Oyelowo, Selma; Eddie Redmayne, The Theory of Everything.

En İyi Kadın Oyuncu, (Drama): Jennifer Aniston, Cake; Felicity Jones, The Theory of Everything; Julianne Moore, Still Alice; Rosamund Pike, Gone Girl; Reese Witherspoon, Wild.

En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal ve Komedi): Ralph Fiennes, The Grand Budapest Hotel; Michael Keaton, Birdman; Bill Murray, St. Vincent; Joaquin Phoenix, Inherent Vice; Christoph Waltz, Big Eyes.

En İyi Kadın Oyuncu (Müzkal ve Komedi): Amy Adams, Big Eyes; Emily Blunt, Into the Woods; Helen Mirren, The Hundred-Foot Journey; Julianne Moore, Maps to the Stars; Quvenzhane Wallis, Annie.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Robert Duvall, The Judge; Ethan Hawke, Boyhood; Edward Norton, Birdman; Mark Ruffalo, Foxcatcher; J. K. Simmons, Whiplash.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Patricia Arquette, Boyhood; Jessica Chastain, A Most Violent Year; Keira Knightley, The Imitation Game; Emma Stone, Birdman; Meryl Streep, Into the Woods.

En İyi Yönetmen: Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel; Ava DuVernay, Selma; David Fincher, Gone Girl; Alejandro Gonzalez Inarritu, Birdman; Richard Linklater, Boyhood.

En İyi Senraryo: Birdman, Boyhood, Gone Girl, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game.

En İyi Animasyon Filmi: Big Hero 6, The Book of Life, The Boxtrolls, How to Train Your Dragon 2, The Lego Movie.

En İyi Orijinal Müzik: Alexandre Desplat, The Imitation Game; Jóhann Jóhannsson, The Theory of Everything; Trent Reznor and Atticus Ross, Gone Girl; Antonio Sanchez, Birdman; Hans Zimmer, Interstellar.

En İyi Orijinal Şarkı: John Legend and Common, "Glory," Selma; Lana Del Rey, "Big Eyes," Big Eyes; Patti Smith and Lenny Kaye, "Mercy Is," Noah; Greg Kurstin, Sia Furler, and Will Gluck, "Opportunity," Annie; Lorde, "Yellow Flicker Beat," The Hunger Games: Mockingjay-Part 1.

En İyi Yabancı Film: Force Majeure (Turist), İsveç; Gett: The Trial of Viviane Amsalem Gett, Israil; Ida, Polonya; Leviathan, Rusya; Tangerines Mandariinid, Estonya.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi