Mağlova Belgeseli ödüle koşuyor

Türk Sineması’nın 100. Yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen Mağlova Belgeseli, TRT Belgesel Ödülleri’nde…

GİRİŞ 15.01.2015 10:10 GÜNCELLEME 15.01.2015 10:20

Dünyanın en önemli mimari eserlerinden olarak gösterilen Mağlova Su Kemeri hakkında yapılan ilk belgesel TRT Belgesel Ödülleri’nde dünyanın diğer bölgelerinde çekilen uluslar arası belgesellerle yarışacak.

Sahip olduğu mimari, estetik ve mühendislik özellikleriyle tüm dünyanın ilgisini çeken ve Mimar Sinan’ın en önemli eseri olarak adlandırılan Mağlova ile ilgili ilk belgesel Türk Sineması’nın 100.yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle çekildi. Yapımcılığı ve Yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından yürütülen belgesel Full HD çözünürlükte, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

Belgeselde alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü Dr. Dursun Atilla Altay ve İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu gibi önemli bürokratların da anlatımları yer aldı.

Bu yıl 450 yaşında olan ve halen İstanbul’a su taşımaya devam eden Mağlova, TRT Belgesel Ödülleri yarışmasının iddialı yapımlarından biri olarak gösteriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı