Bu hafta 5 film vizyona girecek

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 5 film vizyona girecek.

GİRİŞ 28.01.2016 10:02 GÜNCELLEME 28.01.2016 13:51

"İftarlık Gazoz" 

Yönetmeliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı, başrollerinde Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül, Okan Avcı ve Yılmaz Bayraktar'ın yer aldığı "İftarlık Gazoz" izleyiciyle buluşacak.

1970'lerin Türkiye’sinde Ege'nin bir kasabasında geçen film, okulu tatile giren ve yaz tatilini boş geçirmek istemeyen bir çocuğun, ramazan ayının başlarında, Cem Yılmaz'ın canlandırdığı "Gazozcu Ustası Cibar Kemal"in yanında çalışmaya başlamasını ve sonrasında yaşanan traji-komik olayları konu alıyor.

"Her Şey Aşktan"

Hande Doğandemir, Şükrü Özyıldız, Mithat Can Özer, Hakan Meriçliler ve Öznur Serçeler'in oynadığı filmin yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu yaptı.

Romantik komedi türündeki filmin konusu ise şöyle:

"Pelin hayatının aşkı İlker tarafından evlilik hazırlığındayken aldatılır. Bir anda Pelin'in dünyası başına yıkılır. Pelin'e yaşadığı hayal kırıklıkları ve intikam dolu serüveninde, yakışıklı bir rock davulcusu olan Burak eşlik edecektir ve onun hayatını değiştirecektir."

"Spotlight"

Başrollerinde Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams gibi oyuncuların yer aldığı film, Boston Globe'un Pulitzer ödülü kazanan araştırmacı gazeteci ekibi "Spotlight"ın gerçek hikayesini konu alıyor.

Tom McCarthy'nin yönettiği filmde, "30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirilen araştırmacı gazeteciler ekibinin, kilisenin bu tür rahipleri sistematik olarak koruyuşunun hiçbirinin hayal bile edemeyeceği ölçüde olduğu gerçeğiyle karşılaşması" anlatılıyor.

"Zor Saatler"

Craig Gillespie'nin yönettiği filmde, Chris Pine, Akademi Ödüllü ve Altın Küre adayı Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, John Ortiz ve Eric Bana rol alıyor.

Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, İngiltere'nin doğu kıyılarını kasıp kavuran ve yoluna çıkan tüm gemileri altüst eden fırtınanın iki tankeri parçalamasını ve kuvvetli fırtınaya karşı hayat mücadelesi veren 30 mürettebatı kurtarma operasyonunu ele alıyor.

"Yalan Labirenti"

Alexander Fehling, Andre Szymanski, Friederike Becht ile Johannes Krisch'in oynadığı filmin yönetmenliğini Giulio Ricciarelli üstlendi.

"Yabancı Dilde En İyi Film" dalında Almanya'nın Oscar adayı seçilen ve Hitler sonrası döneme ışık tutan filmin hikayesi şöyle:

"2. Dünya Savaşı'nın ardından dünyanın Auschwitz'teki soykırıma ve ne tür bir vahşet yaşandığına dair en ufak bir fikri yoktur. Toplama kamplarıyla ilgili binlerce gizli belge mevcut olsa da Nazi otoriteleri ve kamptan kaçmayı başaran esirler sessiz kalmış veya buna zorlanmıştır. Yıllar sonra genç savcı Johann, tesadüf eseri bazı kanıtlara ulaşır ve bunları tek tek sorgulamaya başlar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!